Annonce
Sydfyn

Lottes boghandel er erklæret konkurs: - Vi skal lige have lov at tude lidt

Det kom som et chok for boghandler Lotte Nikolajsen (i midten), at Arnold Busck er begæret konkurs og lukker alle sine butikker, deriblandt hendes egen. Her ses hun med medarbejder Vita Lykke Dybro (t.h.) og en af butikkens trofaste kunder, Joan Wendelboe Nielsen, der skyndte sig ind til sin boghandler, da hun hørte nyheden. Foto: Helene Thau Jackson.
Boghandlerkæden Arnold Busck er begæret konkurs og lukker sine 29 butikker i hele landet samt en webbutik. For butikschef og boghandler Lotte Nikolajsen i Svendborg kom det som et chok.
Annonce

RETTET MANDAG DEN 4. MAJ KLOKKEN 16:26: Det fremgik af artiklen, at Arnold Busck har 12 butikker i Jylland og 3 på Fyn. Boghandlerkæden har 29 butikker i hele landet samt en webbutik. Det fremgik også af artiklen, at kun fire af butikkens otte ansatte er fastansatte. Det er ikke korrekt. Alle otte medarbejdere er fastansatte.

Svendborg: - Jeg skal lige lade det synke.

Det var en bombe, der faldt, da boghandler Lotte Nikolajsen mandag eftermiddag fik beskeden om, at hendes bogbutik var ramt af konkurs.

Boghandlerkæden Arnold Busck er begæret konkurs og lukker deres 29 butikker i hele landet, hvoraf Arnold Busck i Svendborg, som Lotte Nikolajsen bestyrer, er en af dem.

- Jeg har ikke det præcise klokkeslæt, men jeg fik det vel at vide nogenlunde samtidig med dig, lyder det fra butikschefen, en lille time efter nyheden ramte medierne.

- Jeg ved, at vi har investeret i et it-system, og så kom corona, så vi blev hjemsendt i godt 30 dage, men jeg blev overrasket. Det er da chokerende.

Annonce

Tab for byen

For Lotte Nikolajsen var konkursen bestemt ikke noget, hun havde set komme.

- Vi er lige startet op igen torsdag, og det har været sjovt, spændende og skønt at være tilbage. Jeg er jo passioneret, elsker service, mine kunder og mine medarbejdere. Sådan er det for os alle sammen. Vi brænder for vores fag.

I butikken i Gerritsgade er der otte ansatte. En af dem er Vita Lykke Dybro, der har været i butikken i 16 år, og også for hende har nyheden gjort ondt.

- Vi skal lige have love til at tude lidt. Det kan vi jo ikke, fordi vi er på arbejde, siger hun.

Over disken taler hun med Joan Wendelbo Nielsen, der har været kunde i butikken i 28 år.

- Jeg hørte det lige i radioen. Det er da smadder ærgerligt. Et tab for byen. Her er god kundeservice og viden og nogle medarbejdere, der har været her i lang tid og ved, hvad de taler om.

Annonce

Hvad så nu?

Alt er så nyt, at Lotte Nikolajsen endnu ikke ved, hvad planerne er for butikken eller for hende selv. Hun har haft travlt med at ringe rundt til sine medarbejdere.

- Bomben falder jo lige så tungt hos dem, som den gjorde hos mig. Nogle har læst det eller hørt det eller set det i TV, og der har da været lidt forskellige reaktioner. Nogle bliver stille, og andre spørger, hvad så nu?

Lotte Nikolajsen har været boghandler i tre årtier og været en del af Arnold Busck, siden kæden i 2008 overtog B.O. bøger, der lå på samme adresse i gågaden.

- Jeg har været i faget i 33 år, så der kommer da til at være et afsavn. Jeg elsker bøger, og jeg elsker boghandler-faget. Vi siger her i boghandleren, at det er vores familie nummer to.

Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce