Annonce
Odense

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Michelle Grøndal her med en udstoppet gedde, der er en del af loppesupermarkedets mange varer. Foto: Hasse Frimodt
Loppesupermarkedskæden Kirppu har lige vundet "Retail of the year 2021-2022" prisen. Kæden har i Odense butik i Dalumcentret, hvor de mærker stor interesse for butikken.

Dalum: Kirppu er finsk og betyder "loppe".

Men Kirppu er også en kæde, som på landsplan består af 20 og meget snart 21 loppesupermarkeder. Et af dem finder man i Dalumcentret.

Michelle Grøndal er butikschef i Kirppu, Dalum, og hun brænder for sit arbejde.

Michelle Grøndal er butikschef hos loppesupermarkedet Kirppu i Dalumcentret. Kirppu betyder loppe på finsk. Foto: Hasse Frimodt

- Jeg startede hos Kirppu i Herlev for tre og et halvt år siden. For to og et halvt år siden takkede jeg ja til at blive butikschef og være med til at starte Kirppu op i Odense. Det passede perfekt ind i mit liv, da min kæreste er fra Odense og jeg selv fra Esbjerg, og vi ønskede begge at komme tættere på vores familier i de to byer, siger Michelle Grøndal.

- Og så kan jeg rigtig godt lide Kirppus koncept, som er et bæredygtigt alternativ. I Kirppu er det vores mission at gøre det lettere for den enkelte at indgå i den cirkulære økonomi. Derfor har vi selvfølgelig også gjort det så let som muligt for vores kunder at tjene penge på deres brugte ting og sager i Kirppu, tilføjer hun.

Travlhed

I juletiden mærker en butik som Kirppu ekstra travlhed.

- Næsten alle vores 306 reoler er udlejet i denne tid. Og det er en tid, hvor vi har rigtig mange kunder, som lige skal ind og se, om de kan finde en julegave eller en gave til pakkekalenderen, siger Michelle Grøndal

Kæresten og jeg har lige været på weekendophold i Budapest, en tur, der blev finansieret af de penge, jeg har tjent på min stand her i Kirppu.

Michelle Grøndal

En reol hos Kirppu kan lejes for 200 kr. om ugen. Som standlejer skal man derudover af med 15 procent af det beløb, ens ting bliver solgt for. Man fastsætter som lejer selv sine priser.

En reol koster 200 kr. at leje for en uge hos Kirppu, Dalumcentret. Foto: Hasse Frimodt

- Vi har 1000 kvadratmeter fyldt med loppeting. Priserne er fra fem kroner og opefter. Den dyreste ting, jeg har slået ind i kasseapparatet for en standelejer, er en standerlampe til 3.700 kr. Vi har alle slags købere, rige som fattige, her er alle velkommen, det vigtigste er, at vi er med til at passe på miljøet ved at købe brugt, og ikke hele tiden kun købe nyt, siger Michelle Grøndal.

Har selv en

Michelle Grøndal har også selv en stand i Kirppu med egne loppeting.

- Jeg syntes selv, det er sjovt at tjene penge på mine lopper derhjemmefra. Og jeg har en god indtjening på det. Kæresten og jeg har lige været på weekendophold i Budapest, en tur, der blev finansieret af de penge, jeg har tjent på min stand her i Kirppu. Jeg ved, der er mange forskellige grunde til at folk lejer en stand i Kirppu. Vi har dem, der hurtigt skal af med f.eks. arvegods, vi har også dem, der rent faktisk supplerer pensionen med lidt kroner fra salg af loppeting, og så er der dem, der har det som en hobby at købe og sælge loppeting, siger Michelle Grøndal.

Denne udstoppede gedde er del af den blandede handel i Kirppu. Foto: Hasse Frimodt

Noget af det mest populære er Kähler-vaser, Royal Copenhagen ting, Pokémonkort, dvd'er, lp´er og mærketøj. Og så oplyser Michelle Grøndal, at hoptimister i år er helt vildt populære blandt køberne.

Pokekort kan man også købe i Kirppu. Foto: Hasse Frimodt

- Nogle gange bliver vi lidt overraskede over, hvad der egentlig bliver solgt og kan sælges. Når jeg går en tur rundt og kigger på hylderne, hvad folk sælger, så tænker jeg tit, at det får man da aldrig solgt. Men vupti, dagen efter er genstanden solgt. Vi har jo så meget forskelligt, så selvfølgelig er der noget for enhver smag. Lige nu er jeg selv ret spændt på, hvem der køber en udstoppet gedde, som en standelejer sælger for 198 kr. siger Michelle Grøndal.

Michelle Grøndal har selv lige købt en Georg Jensen-lysestage, som hun skal give væk i julegave.

- Helt ærligt, hvorfor give 800 kr. for en ny lysestage, når jeg kunne købe den her for 100 kr. Det er da meget sjovere. Nu har jeg råd til at købe en lille ekstra gave ved siden af også, siger Michelle Grøndal.

Kirppu -kæden er i øvrigt for nyligt blevet kåret som "Retailer of the year 2021-2022" i kategorien "stormagasin".

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Odense

- Vi står jo tilbage med en masse spørgsmål: Borgere skal smide kilovis af kød ud, men det har ikke været farligt at spise det, siger myndighederne

Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Odense

Miraklet i zoo: I årevis troede dyrepasserne, det var en han - nu er 'han' mor til otte unger

Nordfyn For abonnenter

Fik sin mors nyre for et år siden: Nu er Stefan ved at starte eget firma

Dall: Derfor er spionsag katastrofal for regeringen

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Assens

Varsling om højvand: Assens Havn lukker for trafik

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Middelfart

Førstesal stod i flammer: - Hele huset er røg- og vandskadet

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

OB

Garvet OB-stopper roser 16-årigs mentalitet, men Bashkim Kadrii gik ud med en knæskade i OB's første træningskamp