Annonce
Odense

Loomis trodser færdselsloven: - Ja, vi parkerer på fortovet, hvis vi ikke kan andet

- Vi parkerer på fortovet, når vi ikke kan andet, siger Loomis. Foto: Jørgen Gaulsh
Loomis sikkerhedschef, Henrik Hørup, forklarer, at firmaets chauffører kører med store kontantbeløb og skal parkere helt tæt på banken. Og hvis der ikke er andre muligheder, så parkerer de på fortovet.
Annonce

Henrik Hørup, hvorfor parkerer I på fortovet, når Fyns Politi oplyser til mig, at I ikke må?

- Vi skal naturligvis følge parkeringsreglerne som alle andre, men der kan være situationer, hvor vi af sikkerhedsmæssige årsager siger, at vi ikke kan parkere 200 meter væk, fordi vi skal gå frem og tilbage med meget store pengebeløb, og så parkerer vi, som vi gør. Men selvfølgelig under hensyn til, hvordan forholdene ellers er. I den aktuelle sag har vi kontaktet Fyns Politi og meddelt, at vi har fået nogle henvendelser fra en borger, og at vi har parkeret sådan og sådan. Og det har ikke givet anledning til en henvendelse til os fra politiets side.

Men i Dalum er der en parkeringsplads lige ved siden af banken og en stor kunde-parkeringsplads omme bag banken?

- Ja, men nu kender jeg ikke den aktuelle sag, og jeg udtaler mig generelt. Men vi parkerer ikke omme bag banken med store mængder kontanter. Det gør vi ikke.

Så det er korrekt, at I parkerer på fortovet?

- Jamen, det er jo umiskendeligt korrekt, at det har vi gjort i nogle tilfælde, men det gør vi ikke generelt. I forhold til den her bankfilial forsøger vi i videst mulige omfang at overholde færdselslovens bestemmelser.

Jørgen Gaulsh har et helt ringbind fyldt med billeder af, at I parkerer på fortovet?

- Ja, men jeg ved ikke, om de almindelige p-pladser har været optaget eller ej. De billeder, jeg har set, er alene af vores bil, der holder på fortov og cykelsti foran banken, og det har vi heller ikke benægtet, heller ikke over for Fyns Politi.

Men I har jo ikke lov til at parkere inde på fortovet?

- Du kan altid begynde at tale om nødretsbestemmelser. Det gælder også i færdselsloven.

Men der er jo ingen nødret i spil?

- Nej, men nu giver jeg dig et pænt svar. Vi kan stå i en situation, hvor vi ikke kan parkere afsides og dermed udsætte vores chauffør for et overfald. Men jeg har fuld forståelse for, at vi holder et sted, hvor nogle borgere vil føle det meget generende, og hvis vi reelt spærrer fortov og cykelsti, så folk ikke kan komme forbi, så er det selvfølgelig uheldigt. Og det er også derfor, vi har rettet henvendelse til politiet.

Kan du se sagen fra Jørgen Gaulshs side, når han er så handicappet, som han er, og går dårligt?

- Ja, og han retter henvendelse til os som en borger, der har et spørgsmål, og det har vi forsøgt at gå i dialog med politiet om. Men det har ikke medført nogen henvendelse fra politiet til os.

Ulovlig parkering

Ifølge Fyns Politi er det ikke tilladt for Loomis at parkere på fortov og cykelsti, selv om firmaet leverer store kontantbeløb til Jyske Bank i Dalum. Loomis skal overholde de almindelige regler for parkering.

Kun politi, ambulancer og beredskab er fritaget for færdselsloven på det punkt.

Værditransport-branchen har tidligere bedt Transportministeriet om også at blive fritaget, men ønsket blev afvist af daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce