Annonce
Kerteminde

Lones stoffer sælger som varmt brød: Nu vil hun også sælge hele butikken

Sådan kender mange Lone Engstrøm: bag symaskinen i gang med at skabe tøj i sit eget design. Foto: Helle Nordström
Lone Engstrøm startede hjemme i garagen, men forretningen voksede sig hurtigt ud af hjemmet. Nu har hun etableret en butik i Langeskovcenteret, der har trofaste kunder i både ind- og udland.

Langeskov: I Langeskov er det en rigtig god forretning at sælge stoffer. Ikke sådan nogle i pulver eller pilleform, men sådan nogle man køber i metervis med sommerfugle, solsikker eller enhjørninge på.

Det kan Lone Engstrøm dokumentere. I løbet af blot tre år har hun fået etableret en stofforretning, der har kunder i både ind- og udland. Men nu har hun løbet stærkt i så mange år, at hun synes, det er tiden at gå på efterløn, så forretningen er til sat til salg.

- Man skal kunne sit håndværk, men kan man det, så er der masser af potentiale i min forretning. Der er sådan set arbejde til flere, men jeg orkede ikke at skulle til at have ansatte. Det betyder så, at jeg i stedet må sige nej til en del opgaver, fordi jeg simpelthen ikke magter at tage mere ind, fortæller hun.

Annonce
Butikken er et rent slaraffenland for dem, der gerne selv vil sy deres tøj. Foto: Helle Nordström

Udlært syerske

Lone Engstrøm og hendes mand Henning kom til Langeskov for at overtage Langeskov Kro, som de drev i årene 1979-88.

- Men jeg er udlært syerske, og jeg har hele tiden holdt det ved lige.

Det viste sig at være en god ide, for parret drev restaurant Carslund i Odense, indtil den brændte, hvorefter de skulle se sig om efter noget andet at lave.

- Jeg begyndte at sy og sælge stoffer fra hjemadressen. Det gik rigtig godt, ja faktisk så godt, så jeg voksede ud af rammerne, og så flyttede jeg herind i centeret, fortæller Lone Engstrøm.

- Vi troede ikke rigtigt på det, så jeg tog også brugskunst i butikken, men det viste sig hurtigt, at det var der slet ikke plads eller tid til. Men jeg var slet ikke klar over, at der var så stort et behov for at få repareret og lavet om, og at der er så stort et salg i gode stoffer.

Sender dagligt pakker ud

Og det må være specielt gode stoffer, Lone Engstrøm finder til sin butik, for der er bud efter det ikke bare fra danske kunder, men også fra for eksempel Norge og Færøerne.

- Jeg sender otte-ti pakker med varer ud hver eneste dag, fortæller hun.

- Og det er alt sammen til kunder, der finder mig på Facebook. Hvis jeg lavede en hjemmeside, kunne jeg sælge endnu mere, men det kan jeg slet ikke overkomme.

Lone Engstrøm har en stribe trofaste stamkunder der kommer langvejs fra.

- Så ringer de, hvis de alligevel har et ærinde på Fyn, for at høre, om de kan komme forbi. Og er det en lørdag eftermiddag, hvor der egentlig ikke er åbent, så går jeg bare herover og låser op, for jeg bor jo lige i nærheden.

Den ligner de dyre modelkjoler, men det er Lone Engstrøms værk, og så koster den kun en brøkdel. Foto: Helle Nordström

Hjemmesyet er in

Lige inden for døren i butikken, står Lone Engstrøms symaskine, og den bruger hun flittigt, når der ikke er kunder i butikken. Hun sælger en del tøj - kjoler, bluser, bukser m.v. - hun selv har syet, og det går som varmt brød. Der kommer også mange kunder, der skal have råd og vejledning til, hvordan de selv skal sy tøj derhjemme.

- For et par årtier siden var hjemmesyet nærmest pinligt, men nu er det ved at være in, fortæller hun.

- Der kommer bedstemødre, der skal sy tøj til børnebørnene, og der kommer kvinder der skal til selskab og på den måde vil sikre sig, at der ikke er en anden, der har en kjole på magen til deres. Og så er der bare rigtigt mange mennesker, der har behov for at få lagt bukser op eller skiftet en lynlås.

Hun påpeger, at der også er mange penge at spare på at sy selv. Med stof for bare 2-300 kroner kan man sy en kjole, der totalt matcher en modekjole. Og jeg har stoffer, så man kan lave børnetøj, der ligner de dyre mærker, men kun koster en brøkdel.

Lone og Henning Engstrøm har i mange år haft selskabet Engstrøm Gourmet og Design. Det er Henning Engstrøm, der står for gourmet-afdelingen. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce