Annonce
Nordfyn

Lone med kunst på kanten

Lone Mandrup Stidsen fra Ejlby kom for fire år siden ud for en trafikulykke og måtte slå ind på en ny kurs. I weekenden sælger hun sin sin trædrejede kunst ved Det Gule Hus på Venstre Havnevej i Bogense. Foto: Nils Svalebøg
Hvorfor ikke også se på kunst, når man ser på bevaringsværdige træskibe? Tre kunstnere udstiller værker på Vestre Havnevej i weekenden.

Bogense: Det Gule Hus for enden af Vestre Havnevej står i weekenden i kunstens tegn. Inden for udstiller Marianne Horsdal og Lis Bo Nielsen udstiller deres malerier, og Karin Søgaard sin keramik, mens kunsthåndværk i træ kreeret af Lone Mandrup Stidsen kan studeres udenfor.

Og dermed må hun siges at have weekendens bedste placering med direkte udsigt på tætteste hold til de mange bevaringsværdige skibe, der anløber havnen.

Det er første gang, at Lone Madrup Stidsen, eller "Drejerinden", som hun i forretningsmæssigt øjemed kalder sig udstiller på den måde. Hun sprang ud som selvstændig sidste år i september. Med værksted på hjemadressen i Ejlby er det gået godt. Efter en trafikulykke for fire år siden er hun blevet tvunget til at finde fornyet fodfæste.

Tidligere forskede hun i lysdesign og underviste i flere lande. Weekendens udstilling ser hun som endnu et positivt skridt i den nye kurs, hun tvunget af omstændighederne har slået ind på.

- Generelt sælger, det jeg laver, ret godt, uden at jeg ved, hvordan det kommer til at gå her i weekenden, sagde hun lørdag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce