Annonce
Navnligt

Lone Lynge er glad igen i Fraugde - Aysel Hagi er glad i Vollsmose

Lone Lynge Clausen, Fraugdes gymnastikformand, er glad igen efter en god generalforsamling. Privatfoto
Annonce

I starten af februar så det skidt ud for næsten 100 år gamle Fraugde Gymnastikforening, i vore dage blot Fraugde Gymnastik. Mindst 15 poster manglede der frivillige til, og bestyrelsen overvejede at trække sig. Opråb på nettet, og bestyrelsens manglende lyst til at give op, fik skyerne til at fjerne sig på generalforsamlingen, hvor folk bakkede op og sagde ja til at sidde i småbørnsudvalg, skolebørnsudvalg, voksenudvalg, regnskabsudvalg. Bestyrelsen. Christian Walther Andersen, German Knut, Hanne Pedersen, Martin Davidsen-Nielsen, Pernille Larsen samt Lone Lynge Clausen, der har været formand siden 2004, kan nu lede de omkring 500 medlemmer frem mod 100 års jubilæet om to år.

I går fredag, lørdag og søndag er der Camp Tornbjerg på Tornbjerg Gymnasium, fortæller uddannelsesleder Tine Pihl. Campen er en stor ungdoms-mini-EU-session med deltagere også fra gymnasiets partnerskoler i Sverige og Tyskland. Deltagere får skærpet deres engelsk-kundskaber, for debatten om årets tema - bæredygtighed - foregår på det sprog. Arrangementet er et forsøg på at engagere unge i EU-politik. At man samtidig kommer tæt på andres vilkår gennem privat indkvartering er et andet aspekt. Læreren bag EU-dagene hedder Teresa Twardak, til daglig lærer i dansk, filosofi og psykologi.

Fjordagerscenens "Young Frankenstein" er på vej ind i den sidste måneds forberedelser inden premieren i Fjordagerhallen 10. april. Instruktør Hjalte Groth Holm, koreograf Winni Ellegaard Nielsen, vokalinstruktør Johan Klitgaard, kapelmester Stefan Rungstrøm og instruktørassistent Freja Wrang Gammelgaard herser garanteret med aktører og musikere for at få alt på plads. Otte forestillinger fra den 10. til 18.april er der at vælge imellem. Billetter fås på Fjordagerscenens hjemmeside.

Carsten Andreassen, sognepræst i Højby har gjort det før, og nu inviterer han igen til eftermiddagsmeditationer i Højby Kirkes Sognehus. Man behøver ikke at have prøvet det før – Carsten står for at genfortælle en bibelhistorie og sætter derefter gang i en bibelmeditation, mens der spilles stille på klaveret. Salen er oplyst af levende lys, og der er mulighed for at sidde eller ligge ned undervejs, alt efter hvordan man føler sig bedst tilpas. Undervejs bliver der også sunget en Taizé-sang – den består af et enkelt vers, som synges igen og igen, så man kan mærke ordene og stemningen i kroppen. 10. og 24. marts sker det fra klokken 17 til 18, helt gratis.

Ved Dansk Volleyball Award blev Peter "Rantzen" Lorentzen, Gentofte Volley, kåret som Mikasa Danmark Årets Ildsjæl. Ud over at være en utrættelig altmuligmand i sin klub er Rantzen vaskeægte fynbo. Vokset op på den fædrene gård i Gl. Årslev tæt på A9 og med studentereksamen fra Midtfyns Gymnasium i 1981. Han er i øvrigt hjemme på fødeøen i dag, lørdag, hvor han deltager i volleyballstævne i Dalumhallen, hjemsted for DHV Odense, der som klub også er kåret som årets ildsjæl inden for dansk volley.

Aysel Hagi blev en overbevisende Årets Borger 2019 i Vollsmose. I dette års to afstemninger - én på nettet og én ved personligt fremmøde ved kåringerne for godt en uge siden - fik den kurdiske kvinde med bopæl i Slåenhaven flest stemmer begge steder for sine mange initiativer og poster. Hun står bag Lær at sy-projektet hver tirsdag og torsdag i kælderen i Vollsmose Centret, er næstformand i den humanitære organisation Røde Sol, er engageret i en naboskabsgruppe og i Vollsmoses bydelsøstre, der hjælper ensomme kvinder. Foto: Nada Farah

Teresa Twardak, lærer på Tornbjeg Gymnasium og kvinden bag tre EU-dage. Foto: Tornbjerg Gymnasium
Aysel Hagi er Årets Borger 2019 i Vollsmose. Foto: Nada Farah
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce