Annonce
Odense

Lommetyvene havde travlt i Odense i weekenden

Lommetyvene har travlt i Odense i øjeblikket. Genrefoto: Bax Lindhart/Scanpix
Flere natteravne fik tømt lommerne under bytur. Bestjålet kvinde i indkøbscenter fik sin pung tilbage.

Syv anmeldelser om lommetyveri lå der hos politiet i Odense mandag morgen, da weekendens anmeldelser blev gjort op. Det er et stykke over det sædvanlige og indikerer, at man skal passe på lommerne lige i øjeblikket. Hvis der er en rød tråd i anmeldelserne, så er det, at en del af tyverierne er sket, mens folk har været i byen om aftenen og natten.

Den først anmeldelse kom fra en borger, der havde været i byen natten til lørdag. Vedkommende havde i Vestergade netop bestilt en taxa, da tre unge mænd spurgte om vej. Først bagefter opdagede borgeren, at mobiltelefonen var væk, da de tre unge også var det. Det skete et sted mellem kl. 23 og 01.30.

Lørdag formiddag var det en kvinde i Grønlandsgade, der kortvarigt havde sat sin taske fra sig. Da hun skulle bruge tasken igen, opdagede hun, at nogen havde taget mobiltelefonen fra tasken. Det var ved 11-tiden.

Op af eftermiddagen indløb en anmeldelse om et tyveri, der formentlig var sket natten til fredag. Det var en mand, der var sikker på at nogen havde stjålet hans pengepung på Flakhaven. Der var intet signalement af en mulig gerningsmand.

For en kunde i Tarup Center på Rugvang blev en indkøbstur lørdag heller ikke den bedste oplevelse. For her havde noget først på eftermiddagen stjålen en pung fra en indkøbstaske. Den kvindelige kunde fik dog et lille plaster på såret. For sidst på eftermiddagen ringede en dame fra Tarup Center og fortalte, at man havde fundet kvindens pung. Der var ingen kontanter i længere, men alt hvad der ellers skulle være af kort osv.

Søndag formiddag anmeldte en anden borger, at vedkommende i Nørregade havde fået stjålet en kortholder med forskelligt indhold. Det var under en bytur natten til søndag. Her skete lommetyveriet mellem 01.45 og 02.40.

Fra Vestergade kom der søndag over middag en anmeldelse fra en anden natteravn, der i forbindelse med en bytur havde fået stjålet en pung med indhold fra inderlommen i en jakke. Søndag gik det også ud over en borger i Londongade, der fik fjernet sin tegnebog fra et sort stofnet. Her skete det til gengæld ved højlys dag - mellem klokken 11.30 og 12.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce