Annonce
Tema

Lola Jensen: - Sæt barren lavere, vi har aldrig haft bedre tid til vores børn

Debat om børneopdragelse på Det Fynske Folkemøde med familievejleder Lola Jensen, skoleleder på Langeskov Skole Klavs Norup og Louise Gjervig Lehn fra Forældrenes Landsforening.

Drop maratonløbene og prioriter familielivet, lyder opfordringen fra familievejleder Lola Jensen, der diskuterede børneopdragelse på Det Fynske Folkemøde i Odense.

Det er oppe i tiden at kalde moderne forældre for curlingforældre, der ikke sætter nok grænser og dermed gør livet surt for både pædagoger og lærere.

Men det er ikke der, debatten skal hen, mener familievejleder Lola Jensen, der lørdag gæstede Det Fynske Folkemøde for at tale børneopdragelse.

- Jeg er enig i, at man, da man kasserede "kæft, trit og retning", skulle have bibeholdt noget retning. Men for mig handler det også om, at der skal skabes nogle gode rammer for forældrene, så de har ro, når de kommer hjem fra arbejde, til at grunduddanne børnene, lød det fra Lola Jensen.

Den holdning tilsluttede Louise Gjervig Lehn fra Forældrenes Landsforening sig.

- Der har været utrolig meget kritik af forældre, og de har været sat i bås som curlingforældre. Men der er tale om en minoritet. Dybest set handler det om, at der er meget trængte forhold for børn i dag, både i daginstitutioner og i skolerne, og familiebalancen er ikke, som den skal være. Forældre har dårligt tid til at være forældre, sagde hun.

Men det var Lola Jensen ikke enig i.

- Vi har aldrig haft bedre tid til vores børn, end vi har i dag. Det handler om at prioritere. I stedet for at drøne af sted med sin etårige i løbejoggeren midt i ulvetimen, hvor barnet er skidetræt og har været i institution hele dagen, så skulle vi i stedet fokusere på at få noget ro på og bare været sammen, sagde hun.

Hun opfordrede i den forbindelse forældrene til at "sætte barren lidt lavere".

- De har alle de bedste intentioner om at være gode forældre, men desætter baren helt oppe på 180 procent. Og når så børnene ikke vil sove, så googler de og finder 3000 forskellige svar, selvom de bedste svar ligger inde i forældrene selv. Vi skal have den sikkerhed tilbage i forældrene, som de havde engang, sagde hun.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) skulle have deltaget i debatten, men aflyste på dagen. Ud over Lola Jensen og Louise Gjervug Lehn deltog Klavs Norup, skoleleder på Langeskov Skole og konservativt byrådsmedlem i Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce