Annonce
Middelfart

Lokket i baghold: Maskeret mand stak far med et sværd

Far og datter blev lokket i baghold ved Båring Strand, da de ville købe en brugt Iphone

Far og datter blev lokket i baghold ved Båring Strand, da de ville købe en brugt Iphone

Annonce

Det gik grueligt galt, da en far og hans datter på omkring 12 år mandag aften skulle købe en brugt Iphone 6.

Manden havde fået kontakt med sælgeren via Gul & Gratis, og de aftalte at mødes på en adresse på Eskelundsvej i Båring Strand mandag omkring klokken 20.15.

Da faderen og datteren kommer ud til den aftalte adresse, går faderen op mod hoveddøren.

På vej op mod døren kan han se, at der ved bagsiden af huset står en person med elefanthue på, og i hånden har han et buet sværd på cirka 50 centimeter.

Faderen går tilbage med bilen, hvor datten sidder.

- Manden med huen går med og siger noget i retning af "Kom med pengene", fortæller politiassistent Jan Hovgaard Christensen.

Faderen siger, at han ikke har nogen penge, og så råber den maskerede mand efter en anden maskerede mand, som dukker op med pumpgun-lignende våben.

Annonce

"Hit med pengene"

Da faderen sætter sig ind i bilen, åbner den maskerede mand med sværdet bilen i passagersiden og siger "Hit med pengene".

Han svinger med sværdet og rammer manden i venstre hånd, så han får en dyb flænge i håndroden og i tommelfingeren. Han får også nogle mindre rifter.

- Manden kaster så to 500-kroner-sedler ud, og dem tager manden med sværdet, forklarer Jan Hovgaard Christensen.

Manden med sværdet går ud af bilen igen, og så kører faderen og datteren bort.

På vej væk kan datteren se, at den ene mand tager sin hue af, og hun har oplyst til politiet, at han har orange/rødt krøllet hår.

Sagen bliver først meldt til politiet, da faderen og datteren kommer til Odense, hvor de bor. Ifølge politiet skyldes det, at de var chokeret.

Annonce

Vidner så de to mænd

Tidligere på mandagen var der flere vidner, der så to mænd i området.

Ved 17.30-tiden ser en mand dem gå ved stranden, og omkring klokken 20 ser en anden mand dem stå maskeret ved huset, hvor røveriet fandt sted.

- Han tror, det er en leg, og siger til dem, at det skal de holde op med og beder dem tage maskeringen af. De reagerer ved at løbe væk, fortæller Jan Hovgaard Christensen.

Vidnet har oplyst, at den ene mand har rødt uglet hår.

Han beskrives af politiet som dansk af udseende, 18-20 år, 165-175 centimeter høj, almindelig af bygning, hvid hudfarve, røde krøller og kort hår, er dansk-talende og bar sorte bukser og sort trøje, elefanthue og muligvis cykelhandsker med huller til fingrene.

Sværdet havde flere runde huller i klingen og muligvis et sort skæfte.

Den anden gerningsmand er også dansk af udseende, og har samme alder og højde, kropsbygning, hudfarve, sorte trøjer og bukser og hue som hans kompagnon.

Han havde et pumpgun, som muligvis er en paintball-pistol.

Annonce

Taletidskort

Jan Hovgaard Christensen fortæller, at faderen og den ene gerningsmand har haft kontakt via et telefonnummer, som er fra et taletidskort, så det gør det svært at finde frem til ejeren.

Adressen, hvor de aftalte at mødes, anser politiassistenten for at være tilfældig, så det kan politiet heller ikke bruge til noget.

Offeret kørte i en grå Citroen Berlingo, og politiet er interesseret i at høre fra folk, der har set andre biler i området i en time op til gerningstidspunktet samt efterfølgende.

Særligt hvis der har været biler i høj fart.

- Vi er interesserede i at få alle henvendelser, og så arbejder vi ud fra det, siger Jan Hovgaard Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce