Annonce
Nyborg

Lokkedue: Politikere kræver borgmesterens forklaring på hasteindkaldt møde

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), skal på et hasteindkaldt møde fredag redegøre for sagen om skjult overvågning af medarbejderne.Foto: Peter Leth-Larsen

Sagen om skjult overvågning af medarbejdere og sjusk med sikkerheden har sendt chokbølger gennem byrådet i Nyborg.

Afsløringerne af skjult overvågning af medarbejderne og voldsom sjusk med datasikkerheden har sendt chokbølger gennem store dele af byrådet i Nyborg.

Byrådet har tilsyneladende i vidt omfang været holdt hen i uvidenhed om detaljerne i den opsigtsvækkende sag.

Nu kræver Socialdemokratiet og SF en redegørelse.

Og den skal komme fra borgmesteren på et ekstraordinært og hasteindkaldt økonomiudvalgsmøde.

Økonomiudvalg er indkaldt til et møde fredag morgen.

Og Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen, kræver fuld åbenhed.

- Vi kræver sammen med SF, at sagen kommer på borgmesterens bord, for det er ham, der ifølge styrelsesloven har det øverste ansvar, siger Sonja Marie Jensen.

Hun hørte - i privat sammenhæng - første gang om den skjulte overvågning af medarbejdere på 4kløverskolen i december.

Hun bad efterfølgende om en redegørelse, men må efter de oplysninger, der nu er kommet frem, konstatere, at byrådet så langt fra er blevet informeret om alle aspekter af sagen.

- Nu skal der styr på det her. Vi skal naturligvis sørge for, at vi respekterer kravene til datasikkerheden. Men det vigtigste er, at vi behandler medarbejderne ordentligt, understreger Sonja Marie Jensen.

SF's gruppeformand, Suzette Frovin, understreger, at der er nye oplysninger i sagen, som kræver en ordentlig gennemgang.

- De oplysninger havde det været rart at få noget tidligere. Vi skal selvfølgelig tage hånd om datasikkerheden, men jeg er meget skeptisk overfor at bruge metoder, hvor man lokker medarbejderne til at begå fejl, tilføjer hun.

Det er trods flere henvendelser ikke lykkes at få en kommentar fra Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce