Annonce
Assens

Lokalt værtshus klar med mundbind: - Jeg kan frygte, at 20-30 mennesker drikker sig i hegnet privat

Malene Lund Andersen forpagter værtshuset Bystævnet i Haarby med sin mand. Arkivfoto: Søren Plovgaard.
Bystævnet i Haarby står klar med mundbind, kunderne kan købe.
Annonce

Haarby: "Lad være med at kramme hinanden".

Sådan lyder den klare besked fra værtshuset Bystævnet i Haarby på Facebook efter statminister Mette Frederiksens pressemøde fredag eftermiddag.

Lørdag er der skrappere restriktioner på landets restauranter, værtshuse og andre beværtninger, som betyder, at man skal bære mundbind, med mindre man sidder ned.

Desuden går forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 personer, og barer og restauranter skal lukke allerede klokken 22 i modsætning til klokken 02 i dag.

Hos Bystævnet i Haarby kan kunderne købe mundbind, og påbuddet bliver håndhævnet, understreger medforpagter Malene Lund Andersen, der tror på, at de nok skal få det til at virke, selv om hun ikke har armene helt over hovedet.

- Det er noget skidt, og det er ærgerligt, men jeg tænker også, at det er fint, det bliver ens for alle, siger forpagteren.

Annonce

Stor fest aflyst

Restriktionerne får konsekvenser allerede lørdag, hvor man ellers havde planlagt en af årets store fester med helstegt pattegris, livemusik og 40 personer på tilmeldingslisten, men den begivenhed blev aflyst fredag.

- Sådan er det, siger Malene Lund Andersen.

Hun fortæller, at det lige var begyndt at gå godt med, at værtshusene kunne holde åbent til klokken 02. Nu håber hun, at kunderne har lyst til at starte festen lidt tidligere - allerede om eftermiddagen, for det har kassen brug for.

- Jeg har fuld forståelse for hele situationen, men det er megaærgerligt, og vi kan ikke få mere i støtte. Vi skal have vores ugeomsætning til at hænge sammen på dagtimerne, og det kan ikke lade sig gøre, siger forpagteren, der godt kunne forestille sig, at kravet om mundbind får flere til at blive hjemme.

- Jeg kan frygte, at det ender i, at folk sidder hjemme privat og samles 20-30 mennesker, hvor de drikker sig i hegnet. Men så er det i hvert fald ikke restaurationsbranchens skyld, at folk bliver smittet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce