Annonce
Assens

Lokalt testcenter på vej: Nu kan du blive testet hver mandag

Fremover vil alle over fem år kunne blive PCR-testet hver mandag uden tidsbestilling på Dærupvej i Glamsbjerg, hvis man ikke har symptomer på covid-19. Foto: Morten Stricker
Assens Kommune har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at oprette et lokalt testtilbud i Glamsbjerg.
Annonce

Glamsbjerg: Hvis du synes, det tager for lang tid at køre til enten Odense, Middelfart eller Svendborg for at få en vatpind kørt i svælget og blive testet for covid-19, har Assens Kommune en glimrende nyhed.

Fremover kan man nemlig blive PCR-testet hver mandag på Aktivcenteret i Glamsbjerg på Dærupvej 5, hvis man er over fem år og uden symptomer. Man behøver heller ikke bestille tid, før man dukker op.

Det er kommet i stand, efter Assens Kommune har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at åbne et lokalt testcenter på adressen for at understøtte den nationale teststrategi, som gerne skal sørge for, at flest mulige lader sig teste for covid-19 jævnligt.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune, fortæller, at testcenteret hører under regionen, og derfor er testmedarbejderne ikke ansat af Assens Kommune.

- Det er regionens tilbud, som man kender det fra de faste teststeder i eksempelvis Odense og Middelfart, som nu kommer ud som et lokalt tilbud. Det vil sige, at regionen sender medarbejderne ud, men vi kommer muligvis til at have enkelte medarbejdere dernede også, som kan hjælpe med noget af det praktiske, som at vise folk, hvilken vej de skal gå, siger han.

Michael Bjørn kan ikke sætte et nøjagtigt tal på, hvor mange man vil kunne nå at teste hver mandag i åbningstiden, der lyder på klokken 9-17.30.

- Men vi forventer, at vi starter op med tre teststationer. Altså at der vil være tre medarbejdere, der poder, siger han.

Annonce

Centralt placeret

Selvom det er regionens testtilbud, har Assens Kommune været behjælpelige i arbejdet med at finde den rette placering.

- Det er vores vurdering, at en placering centralt i kommunen ville være fornuftig. Og når stjernen går ud i alle retninger, så er Glamsbjerg vores midte, og her har vi haft en fornuftig adresse til rådighed, siger Michael Bjørn.


Det er vores vurdering, at en placering centralt i kommunen ville være fornuftig.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed


Normalt har Aktivcenteret på Dærupvej flere aktiviteter for ældre borgere, men det er i sagens natur nedlukket grundet covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce