Annonce
Fyn

Lokalt mekanikerværksted er gået konkurs - indehavers søn åbner ny virksomhed

Egebart Auto Aps med adresser i Børkop og her på Egeskovvej i Fredericia er gået konkurs. Foto: Dorte Brandsen

Egebart Auto har indgivet konkursbegæring på adresserne i Fredericia og Børkop. Fire ansatte opsagt og fritstillet.

Fredericia/Børkop: Den lokale mekaniker med adresser på både Egeskovvej i Fredericia og Industrivej i Børkop, Egebart Auto, er gået konkurs. Det kan læses i Statstidende.

Virksomheden Egebart Auto Aps er stiftet 28. juni 2006. Ifølge advokat Jan Kiel Lauritsen fra Codex Advokater i Vejle, som er kurator på konkursen, blev al drift af værkstederne lukket ned umiddelbart inden konkursbegæringen, som blev indgivet af virksomheden selv.

- Da konkursen blev begæret, blev alle fire ansatte opsagt og fritstillet, fortæller Jan Kiel Lauritsen.

Annonce

Nyt firma åbnet

Egebart Auto holdt i Fredericia til i lejede lokaler, som ejes af Sommercaféen Aps, der ejer 80 procent af Egebart Auto. Sommercaféen ejes af Per Egebart. Ifølge Jan Kiel Lauritsen indgav Sommercaféen konkursbegæring for få uger siden, og Per Egebart er også personlig konkurs ifølge advokaten. De resterende 20 procent af Egebart Auto Aps ejes ifølge Jan Kiel Lauritsen af Per Egebarts søn, Niki Egebart.

Men kunderne kan stadig blive betjent, fortæller Per Egebart. Hans søn, Niki Egebart, har åbnet et nyt firma; Egebart Auto Børkop, som pt. driver virksomhed fra Hvidbjergvej 27 i Høll.

- Det har vi gjort for at hjælpe kunderne. Vi har værksted på Hvidbjergvej, hvor jeg har haft et værksted i mange år. Vi håber at kunne komme ud på Industrivej i Børkop. Så nu tager vi telefoner og passer kunderne og hjælper med skift af vinterdæk og sommerdæk eller udleverer folks dæk, fortæller Per Egebart.

Kommer ikke tilbage til Fredericia

Han forventer ikke, den nye virksomhed etablerer sig i Fredericia.

- Vi kommer ikke tilbage på Egeskovvej. Bygningen er for omkostningstung. Værkstederne har kørt fint, men vi har haft for store renteomkostninger, fortæller han.

Ifølge virksomhedens regnskab har Egebart Auto haft en negativ egenkapital i årene 2013-2015, mens der har været pæne overskud i 2013 og 2015 men underskud på 53.000 kroner i 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce