Annonce
Assens

Lokalt bryghus slår rekord på fars dag: Parret bag har store planer for fremtiden

Ægteparret Brian og Marie Krusell Howitz har realiseret en 17 år gammel drøm om et bryghus. De har startet Brylle bryghus i deres hjem. Brian har taget en mejeristuddannelse med det formål at blive brygger, og han brygger i øjeblikket kun i fritiden. Arkivfoto: Christian Nordholt.
Brylle Bryghus har haft usædvanlig travlt de seneste måneder, mens Danmark har været lukket ned. Parret bag har i alt investeret op mod en halv million kroner af egne midler, og nu er de klar til at tage næste store skridt.
Annonce

Brylle: Det nystartede Brylle Bryghus med ægteparret Brian og Marie Krusell Howitz i spidsen har de seneste måneder haft susende travlt.

Fredag - fars dag - var ingen undtagelse.

Under corona-krisen startede ægteparret op med at tilbyde levering af deres specialbryg i weekender og på helligdage, og fredag var 30 bestillinger tikket ind.

- Det er absolut rekord. Folk er meget gavmilde og glade for at støtte lokalt, lyder det fra Marie Krusell Howitz, der tilføjer, at man i dagens anledning kunne nøjes med at få leveret to styks - og ikke minimum otte som ellers.

Brylle Bryghus begyndte at sælge øl fra oktober 2019. Det var - og er stadig - et fritidsprojekt og en 17 år gammel drøm, der er gået i opfyldelse.

Siden oktober er salget steget støt, og det fælles projekt tog for alvor fart, da der i februar dumpede 100.000 kroner ind fra LAG MANK til at udvide produktionskapaciteten.

Sådan så dagens leverance ud. Foto: Brylle Bryghus.
Annonce

Kan snart brygge mere

De seneste måneders corona-krise har på mange måder været godt for det lille bryggeri i den vestfynske landsby.

- Vi har ikke nogen produktion fra sidste år at sammenligne os med, men vi har ikke haft nogen nedgang i salget. Alt det, vi brygger, får vi solgt. Det er en god indikator, siger Marie Krusell Howitz, der fortæller, at man ikke altid har kunnet følge med efterspørgslen.

Hun uddyber, at parret havde idéen om udbringning på tegnebrættet, men der blev først tid til det, da Danmark lukkede ned. Og nu har det ifølge Marie Krusell Howitz udviklet sig til lidt af en kæmpesucces, og flere og flere nye kunder får øjnene op for brygget fra Brylle.

Brian og Marie Krusell Howitz har indtil nu kunnet producere ét bryg på 450 liter øl om måneden. Det svarer til cirka 750-800 flasker.

Parret har indkøbt to nye tanke på hver 500 liter, så man kan producere tre gange så meget, når de får løst en udfordring med lagerpladsen.

Dermed kan de brygge flere af deres fire typer af øl på én gang, hvor de i dag kun kan brygge én slags øl om måneden.

Annonce

Drømmer stort

I løbet af de kommende måneder forventer de at have løst det med en isoleret container og en forbedring af grusvejene.

- Vi føler os ret sikre på, at vi kan afsætte det (den ekstra produktion, red.). Vi kan selv skalere op og ned i forhold til, om vi i en periode ikke kan afsætte så meget. Vores økonomi er lige nu til, at Brian arbejder, og hvor han ind i mellem tager fri uden løn for at brygge, siger Marie Krusell Howitz, der til dagligt er talepædagog i Odense, mens manden arbejder som mejerist.

Parret har udover LAG-midlerne lagt op mod en halv million kroner af private midler i projektet.

Det er på sigt planen, at Brian Krusell Howitz skal brygge på fuld tid, og parret er kun lige i starten af deres lille erhvervseventyr.

Øllene bliver i øjeblikket solgt hos tre lokale forhandlere, og når den ekstra produktionen er på plads, så håber parret, at de kan komme på hylderne hos flere andre dagligvarebutikker, restauranter, caféer og så videre.

- Målet er også at udvide til i endnu højere grad at lave arrangementer, ølsmagninger og rundvisning, siger Marie Krusell Howitz, der blandt andet også drømmer om en gårdbutik.

Sådan ser øllene ud. Foto: Brylle Bryghus.
En af de nye tanke. Foto: Brylle Bryghus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce