Annonce
Nordfyn

Lokalredaktør: Tak til Laura for at gøre en forskel

Henrik Larsen, lokalredaktør
Annonce

Da Laura Runøe lørdag aften donerede 40.200 kroner til Knæk Cancer, var det en kun en stor sejr for den 10-årige pige fra Søndersø.

Det var også en opløftende markering af, hvor meget man ad frivillighedens vej kan udrette. Ingen havde troet, og da slet ikke hende selv, at Laura kunne samle så mange penge ind med hvad, der begyndte som en indsamling blandt den nærmeste familie. Det ene skridt tog det andet, og hendes vedholdenhed til gavn for det gode formål bredte sig som ringe i vandet og endte sat lidt på spidsen med at mobilisere hele Søndersø.

Tak til Laura for at gøre en forskel. Ikke bare i kraft af de indsamlede midler. Men også og mindst ligeså meget for den signalværdi, der ligger i fortællingen om, hvad man kan udrette, selv om man starter fra nul og "kun" er udstyret med viljen til at ville. Der er, undskyld udtrykket, brug for "flere Laura'er". Hun valgte at kanalisere sine kræfter over i kampen mod kræft. Det kunne i princippet have været så mange andre prisværdige formål.

Den generelle velfærd er under pres. Der bliver flere plejekrævende ældre. Der bliver flere borgere med særlige behov. Og sådan kan man blive ved og konstatere, at pilen peger på, at flere opgaver, som før blev anset som selvskrevne kommunale opgaver, i et vist omfang skal klares på anden vis.

Nordfyn er, og heldigvis for det, i forvejen kendetegnet ved prisværdigt mange frivillige på et utal af fronter. Men ingenting kommer af sig selv. Til stadighed er det en udfordring at der billedligt talt ikke opstår for mange huller i det frivillige korps. Senest har Frivilligcenter Nordfyn advaret om, at afholdelsen af juleaften for mennesker, der ellers har udsigt til sidde alene hjemme, er i fare for at blive aflyst. Årsagen er mangel på mennesker til at stå for arrangementet.

Vi må håbe på, at det lykkes af finde de nødvendige frivillige hænder. Som mulig inspiration er en helt almindelig 10-årig skolepige fra Søndersø et lysende eksempel på, hvordan man også selv løftes af at hjælpe andre.

Tak til Laura for at gøre en forskel. Ikke bare i kraft af de indsamlede midler. Men også og mindst ligeså meget for den signalværdi, der ligger i fortællingen om, hvad man kan udrette, selv om man starter fra nul og "kun" er udstyret med viljen til at ville. Der er, undskyld udtrykket, brug for "flere Laura'er"
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce