Annonce
Middelfart

Lokalredaktør: - Kom frem, Johannes Lundsfryd

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Det var historisk, da de første små, blå frysekasser med coronavacciner ankom til plejehjemmet i Skovgade i Middelfart tidligt om morgenen på årets sidste dag.

Endda i så høj grad, at også Johannes Lundsfryd var til stede på de ellers dengang meget udsatte plejecentre for at kigge med, mens 95-årige Inger Martner, de øvrige beboere og frontpersonalet fik det første kanylestik.

Derfor kan det også undre nogle, at dagen var forsvundet fra den 46-årige borgmesters hukommelse, da avisen to måneder senere ringede for at høre, om det var rigtigt, at han selv var blevet tildelt et coronaskjold sammen med de mest sårbare og hvornår.

Der er ikke nogen grund til at tro, at Lundsfryd mødte op den decembermorgen i håb om at overhale inden om i køen. Og jeg ser heller ikke andet, end at kommunens førstemand i nutidens lys oprigtigt erkender, at det var særdeles uheldigt, at han gjorde det.

Og var det nu aller sidste udvej, ja, så skulle vaccinen selvfølgelig i borgmesterens arm i stedet for i skraldespanden.

Dog havde det i den grad klædt Johannes Lundsfryd både dengang og nu at udvise den åbenhed, som han selv har prædiket i et af sine Facebook-opslag om vaccinesagen.

- Jeg tror grundlæggende, at vi får et bedre samfund, når vi deler viden - også viden om fejl og svære dilemmaer, har det blandt andet lydt.

Jeg kan kun give borgmesteren ret i det udsagn. Men det klinger hult, når Lundsfryd stort set hele vejen igennem har nægtet at svare på avisens spørgsmål. Når han først i hælene på Venstre i slutningen af februar melder ud, at han vil se på, om man kan gøre mere for, at de rette personer står klar ved vaccinationsstederne. Og når han ikke af sig selv har fortalt om sin coronavaccine.

Borgerne har nemlig ret til at vide, hvordan vaccineudrulningen i Middelfart Kommune er foregået. Også de, der ikke følger borgmesteren på Facebook.

Jeg ved, at det kan tage fart, når man er hovedpersonen i en historie af stor samfundsmæssig relevans, der kan vække stærke følelser. Og at debatten både i forskellige medier og på Facebook kan tage sig ud på en måde, der ikke er rar.

Vi journalister har ry hos nogle for at være nogle ofte aggressivt knurrende vagthunde, men alt andet lige er det vores opgave at kigge magthaverne i kortene og stille de kritiske spørgsmål, ligesom vi skal finde løsningerne og se på, hvad vi allesammen kan lære af de ting, der sker.

Det har man som tillidsvalgt en pligt til at forholde sig til - både når det går godt, og når det går skidt.

Derfor bør Johannes Lundsfryd stadig komme frem og svare på, hvorfor han først går ind i sagen om overskudsvacciner nu. Hvorfor han ikke tidligere har været åben om sin beslutning og det, der førte til den, og hvordan forløbet var, siden det var nødvendigt at vaccinere borgmesteren frem for frontpersonale. Og hvad han konkret vil gøre for at sikre, at noget lignende ikke sker igen.


Dog havde det i den grad klædt Johannes Lundsfryd både dengang og nu at udvise den åbenhed, som han selv har prædiket i et af sine Facebook-opslag om vaccinesagen

Sofie Ejlskov Hugger, lokalredaktør


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Annonce