Annonce
Assens

Lokalredaktør i kommentar: Tak fordi, I har sat os i sving

Daniel Kofoed, lokalredaktør, Fyens Stiftstidende i Assens. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Annonce

Kære læser, følger og abonnent på Fyens Stiftstidende i Assens Kommune.

Tak.

Tak fordi, du tog telefonen, så med, stillede spørgsmål og skrev ris og ros og ikke mindst sendte masser af input til os.

Vi har grebet de fleste, men har fortsat en del punkter på vores to do-liste fra Jer læsere.

Puha, corona-krisen har givet os sved på panden og travle fingre henover tastaturet. Fordi, vi på både lyse og mørke tidspunkter på bedste vis har forsøgt at afdække, hvordan vi alle sammen er blevet påvirket af situationen.

Men også fordi, I de seneste 12 uger har sat os i sving. I corona-krisens første uger satte vi os som mål at lade Jer sætte et stort præg på, hvilke emner vi skulle behandle på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Husker du den direkte udsendelse fra Hans Hansens garage i Aborg, hvor journalist Martin Kloster (t.v.) spurgte ind til, hvorfor "døgnbrænderen fra Aborg" hjælper alt og alle - særligt under corona-krisen. Borgmester Søren Steen Andersen kom som en overraskelse for Hans Hansen ind på skærmen midt i udsendelsen. Arkivfoto: Daniel Kofoed.

Omkring 30 tilfældige abonnenter fik et uventet opkald fra os, hvor I kom med ris og ros og input til historier om corona-situationen. En del af forslagene resulterede efterfølgende i historier om eksempelvis lukkedage i dagligvareforretninger og ældrepleje.

Også et stort ønske om, at I gerne ville læse om andet end corona, tog vi til os.

I slutningen af marts kom vi på lokalredaktionen desuden med et løfte: Vi ville afholde ét ugentligt, digitalt læsermøde, mens nedlukningen af Danmark stod på.

Målet var først og fremmest at inddrage Jer så meget som muligt, så vi var sikre på, at I fik svar på de spørgsmål, der var vigtigst for Jer i den ellers så uvisse periode, vi dengang gik i møde.

Vi har både stillet direkte igennem til Assens-borgmesterens hjemmekontor, terrariet i Vissenbjerg, den travle håndsprit-direktør på Kiilto, Bryggeriet Vestfyen, Toldstrups Hus, Hans Hansen fra Aborg, plejehjemmet Æblehaven i Haarby, daginstitutionen Skovbrynet i Vissenbjerg. Blandt meget andet.

I er blevet inviteret med til 10 digitale læsermøder på 10 uger, hvor man undervejs har haft mulighed for at præge, hvordan vi journalistisk behandler de forskellige emner. Det har en hel del benyttet sig af. Stort tak for det.

Det har været en sand fornøjelse at lukke Jer mere ind i vores maskinrum, og vi håber, at I også har fået noget ud af det.

Når en endnu større del af samfundet genåbner mandag, så trækker vi en smule luft ind i forhold til de digitale læsermøder, og vi kigger på, hvordan vi skal bruge muligheden i fremtiden.

Der er ingen tvivl om, at vi - som så mange andre brancher - tager vigtige erfaringer med ud på den anden side.

Udover de digitale muligheder, så har vi på Fyens Stiftstidende i Assens for alvor fået øjnene op for den inddragende journalistik.

Set fra min stol kan vi lave mere vedkommende og relevante historier, når vi i endnu højere grad rækker ud til Jer. For eksempel har vi allerede givet hinanden håndslag på, at vi gentager rundringningen til Jer faste abonnenter.

Vi har flere andre tiltag i skuffen, som I vil opdage hen ad vejen i den trykte avis og på fyens.dk. Dermed sikrer vi, at vi hele tiden bruger vores kræfter på det, som betyder mest for Jer.

Men først vil vi altså gerne sige tak for inputtene indtil nu.

Og husk, at man altid kan skrive til os på assens@fyens.dk, hvis man ikke kan vente på, at vi rækker ud næste gang.

For tre uger siden satte vi os selv på skærmen, da vi afholdt dagens redaktionsmøde sammen med jer - følgere, læsere og abonnenter. Det kom der flere gode input og tips til historier ud af. Vi har forsat nogen på to do-listen. Skærmfoto fra Fyens Stiftstidende Assens' facebookside.
For syv uger siden kom vi ind bag det ellers nedlukkede terrarium i Vissenbjerg, hvor næsten alle ansatte var sendt hjem bortset fra dyrepasserne. Her viste Jonas Caspersen rundt. Terrariet genåbnede 27. maj. Skærmfoto fra Fyens Stiftstidende Assens' facebookside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce