Annonce
Middelfart

Lokalredaktør i kommentar: Snart skal vi igen hylde handelslivet ved Byens Bedste

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Det er ikke mere end to år siden, at der stod omkring ti butikslokaler tomme i Middelfart midtby.

Det var også dengang, Flying Tiger besluttede at vende byen ryggen, og Fyens Stiftstidende og Melfar Posten holdt gå-hjem-møde sammen med Brobygning Middelfart for at lede efter de nødvendige løsninger, så Middelfart ikke risikerede at blive en spøgelsesby.

Og så var det altså før en coronakrise.

Annonce

I dag er billedet et ganske andet. Blandt andre for kunstneren Steffen Anker, der for nylig fortalte om på Fyens.dk, at han slet ikke kan finde et lokale at sælge sine værker fra.

Her slog Jan Hinnerskov fra Hinnerskov Ejendomme samtidig fast, at Middelfart har været i en "fantastisk udvikling", som har efterladt bymidten med kun et enkelt ledigt forretningslokale tilbage.


I mine øjne gør Byens Bedste ikke kun det at hylde. For når man hylder nogen, giver man dem selvtillid og blod på tanden. Man giver dem mod på at gøre det hele en lille smule bedre.

Sofie Ejlskov Hugger, lokalredaktør


Han forbinder en del af det med held. For ifølge ham har byen ramt en efterspørgsel ikke kun på detailbutikker, men også på oplevelser. Men han peger også helt berettiget på, at en række virksomheder og foreninger har trukket et ekstra stort læs, og at Brobygning Middelfart har været en vigtig brik.

Også her på Fyens Stiftstidende og Melfar Posten bestræber vi os på at være med til at gøre en forskel gennem de historier, vi skriver, og de arrangementer, vi holder.

Ikke mindst har vi med Byens Bedste de sidste to år skudt masser af konfetti ud over og samlet de handelsdrivende og de mange andre mennesker, der arbejder for en levende kommune.

Kampagnen, der munder ud i en stor omgang festivitas med prisuddeling i en lang række kategorier på Park Hotel, løber naturligvis også at stablen i år. Og du kan godt sætte et fedt kryds i kalenderen - for den 9. oktober går det løs.

Sådan så det ud, da Skovgrillen modtog deres statuette sidste år. Foto: Ludvig Dittmann

I mine øjne gør Byens Bedste ikke kun det at hylde. For når man hylder nogen, giver man dem selvtillid og blod på tanden. Man giver dem mod på at gøre det hele en lille smule bedre. Måske en tand anderledes. Det er sådan en tankegang, der kan være med til at skabe udvikling. Og når først nogen flytter sig, kan de inspirere andre til at gøre det samme.

Derudover er det væsentligt at nævne, at Byens Bedste langt fra kun handler om Middelfart. Det er en fest for hele kommunen. Og der har været masser af vindere og nominerede fra oplandet, for det er ikke kun i hovedbyen, at tingene sker.

Et af mine egne særligt gode minder fra de tidligere awardshows stammer for eksempel fra sidste år, hvor vi bankede på en låst dør til Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby med en statuette i hånden, hvorefter den begejstrede indehaver, Pernille Bruun, pludselig kom drønende og dyttende ned ad Østergade og hoppede ud af bilen i bare fødder for at gå på vores live-sending. Det var altså et ægte Byens Bedste-øjeblik.

I den kommende tid og frem mod oktober vil du kunne læse meget mere om Byens Bedste her i Melfar Posten. Der er desuden kun få uger til, at du vil kunne begynde at indstille dine favoritter i både nye og mere velkendte katorier, som vi også vil præsentere dig for et overblik over.

Vi håber, du vil være med til at fejre handelslivet sammen med os.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce