Annonce
Middelfart

Lokalredaktør: Hvis vi alene dækker konflikten, bruger vi ikke vores magt korrekt

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Vi skal holde foden på speederen, når lokale magthavere trækker håndbremsen eller laver u-vendinger i sager, der er relevante for borgerne.

Som når Elsebeth, der var i vores spalter i sidste uge, forsøger at få fart på et delebilsprojekt, men ender med at blive brændt af af Middelfart Kommune, som ellers slår dens både grønne og borgerinvolverende ambitioner stort op.

Hun har som led i vores dækning nu fået en "uforbeholden undskyldning" fra klimachef Morten Westergaard, der i øvrigt har lovet at ringe til hende igen.

Men hvis vi altid stopper der. Hvis vi alene bruger vores journalistiske evner til at beskrive en konflikt og udpege en ansvarlig for hurtigt at bevæge os videre, har vi ikke gjort vores arbejde ordentligt. Vi har ikke forvaltet vores magt korrekt.

I hvert fald ikke hvis vi vil være et mediehus, der også er med til at udvikle og skabe noget. Som tager et ansvar på sig som en af de aktører, der sikrer, at Nordvestfyn har gode lokalområder, hvor givende idéer får plads i overhalingsbanen. Og det vil vi.

Derfor er vi blevet hængende ved Elsebeths frustration og forulykkede forsøg i fjor og har rejst spørgsmålet: Er der mon også en måde, hvorpå problemet vil kunne løses, og der igen vil kunne blive fyldt brændstof på et delebilsprojekt?

Det udmøntede sig tirsdag aften i et læsermøde i samarbejde med Middelfart Kommune, hvor der var mulighed for at blive inspireret af og klogere på delebiler til gavn både for klimaet og for borgernes pengepunge.

Og hvor vi i det store og hele gav vores nødvendige kritiske dækning af en kommunal proces det ordentlige, konstruktive svirp, som vi vil mestre.

Lad mig give et andet eksempel: I slutningen af december fortalte vi om, at der havde været et smitteudbrud på Middelfart Gymnasium, og at gymnasiet kort forinden havde holdt en forholdsvis stor fredagskomsammen i kantinen. Det var klassisk nyhedsjournalistik, vi bedrev, for en sådan historie skal fortælles, ligesom når der er smitte på plejecentre eller i folkeskoler.

Men også den afdækning har vi siden brugt som afsæt til at kigge fremad. Vi har været i dialog med eleverne i undervisningen og fortalt om, hvad der sker i maskinrummet, når man laver den slags artikler. Og eleverne har skrevet indlæg til os om, hvordan de har oplevet nedlukningen, og hvad de har lært af coronatiden, hvoraf flere gode er blevet trykt i Fyens Stiftstidende.

Vi er klare over, at vi også sommetider kan overse løsningerne. Vi er jo skolede med de kritiske briller solidt placeret på vores nyhedsnæser. Og vi har en forpligtelse til at vie vores tid til  historier, som optager flest mulige læsere og oplyser om det, der sker på godt og ondt.

Men vi gør vores allerbedste. Og vi håber, at I vil være med os.


Vi er klare over, at vi også sommetider kan overse løsningerne. Vi er jo skolede med de kritiske briller solidt placeret på vores nyhedsnæser. Men vi gør vores aller bedste


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce