Annonce
Assens

Lokalrådsformand: - Politikerne beslutter på et fejlagtigt grundlag

Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes Lokalråd. Foto: Kim Rune
Når politikerne onsdag skal tage stilling til, om Tommerup St. Varmeforsyning må placere en varmepumpe i kanten af et kommende rekreativt område øst for Tommerup St., sker det på et fejlagtigt grundlag, mener lokalrådsformand Martin Winther-Gaasvig.
Annonce

Tommerup St.: Det er på et fejlbehæftet grundlag, byrådet onsdag skal tage stilling til placering af en varmepumpe, der skal levere billigere varme til fjernvarmeforbrugerne i Tommerup St. Det mener Martin Winther-Gaasvig, der er formand for Tommeruppernes Lokalråd.

Fejlene gælder efter hans vurdering blandt andet de samfundsøkonomiske beregninger.

Samfundsberegningerne siger, det er mest fordelagtigt at placere varmepumpen ved Tallerupsøerne. Men det er ud fra en forudsætning om, at de (de to fjernvarmeværker red.) ikke kan finde ud af at samarbejde. Der er jo en varmeledning, som de ikke kan blive enige om at bruge. Derfor skal der etableres en anden, og det gør det meget dyrere, påpeger han. Med en placering ved solvarmeanlægget kunne varmepumpen også udnytte det varme vand, som det producerer, dermed kunne varmepumpen optimeres energimæssigt. Også visuelt ville en placering ved det fælles solfangeranlæg uden for Tommerup være den bedste løsning, mener han - og i øvrigt flere naboer til området øst for Tommerup St., hvor Tommerup St. Fjernvarme vil placere anlægget.

Der er heller ikke mange muligheder for nye udstykninger i Tommerup St., mener Martin Winther-Gaasvig, men netop markerne, der støder op til Tallerupsøerne er en af dem, også af den grund er det en dårlig idé at give TSV lov til at etablere varmepumpeanlægdet der, synes han.

Annonce

Jordsælger vidste intet

Jorden til klimasøerne har Assens Forsyning købt af Jens Kristian Appe. Havde han vidst, at varmepumpen skulle stilles op, hvor den er udset til at skulle stå, havde han ikke afhændet jorden, siger han i dag.

Han blev ikke oplyst om planerne om varmepumpen, men er overbevist om, at man har kendt til dem.

- Jeg er overbevist om, at de havde besluttet, at det skulle ligge der. Hvorfor skulle de ellers banke pæle i jorden. De overtog jorden 15. februar, tror jeg, og en måned efter var der sat pæle op, fortæller Jens Kristian Appe.

Han har også fredskov på området, og det har været nødvendigt at dispensere fra skovbyggelinjen for at give plads for luft-varmepumpen, siger han.

Jens Kristian Appe, der bor på Store Appe, har i dag lejet sin jord ud og havde håbet, at jorden øst for klimasøerne med tiden kunne udstykkes til boliger. Han har ganske vist ikke noget tilsagn fra Assens Kommune om det, men varmepumpen gør det ikke mere attraktivt, konstaterer han.

Derfor opfordrer han i sit høringssvar til, at den flyttes længere mod vest, altså tættere på klimasøerne, hvis den skal placeres i området. Det bringer den tættere på naboerne, der dermed risikerer at høre mere til den, erkender han, men det er også dem, der skal have gavn af den, bemærker han.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce