Annonce
Assens

Lokalråd støtter solceller

Ikke alle er lige begejstrede for udsigten til sådan en udsigt. Billedet her er fra en solcellepark ved Kliplev, der er mindre end den, der måske etableres ved Ebberup. Arkivfoto: Ludvig Ditmann
Ebberup Lokalråd ser gerne, at Better Energi etablerer en solcellepark 1,5 kilometer nord for Ebberup. Planlægger udflugt til Thy.
Annonce

Ebberup: - Vi bor 1500 mennesker i Ebberup, og det er altså ikke alle, der er imod solcelleparken. Sådan siger Jacob Medici, formand for Ebberup Lokalråd. Han bebuder, at også lokalrådet vil indsende et høringssvar til Better Energis projekt halvanden kilometer nord for Ebberup, hvor energifirmaet vil rejse en 69 hektar stor solcellepark mellem Odensevej og Ravnekærvej, og at det bliver positivt.

Han fortæller, at heller ikke lokalrådet var inviteret til orienteringsmødet, som Better Energy holdt i Ebberuphallen under forhøringen. Et møde som flere naboer har undret sig over ikke at være blevet inviteret til. Lokalrådet var også forhindret i at deltage i borgermødet, som Assens Kommune inviterede til tidligere på måneden. Derfor har rådet selv henvendt sig og haft et møde med energifirmaet for at høre nærmere om projektet.

Solcellepark

Better Energy vil, hvis projektet godkendes, rejse en 69 hektar stor solcellepark nord for Ebberup.

Parken vil producere 60.000 megawatt strøm, nok til at forsyne 15.000 husstande med el.

Lokalplanen for projektet er lige nu i høring, og høringsperioden er forlænget til 11. oktober.

Annonce

Erfaringstur

Lokalrådet planlægger ifølge Jacob Medici også en tur til Thy, et af de steder, hvor Better Energy allerede har etableret en solcellepark, for at snakke med folk i området om, hvordan de oplever det.

Meningen er at tale med tilfældige mennesker, de møder, så de får synspunkter fra begge sider og ikke bliver farvet af den ene eller anden holdning på forhånd, fortæller Jacob Medici. Skulle andre end lokalrådet være interesserede i at tage med på turen, kan det også lade sig gøre, siger han.

- Vi vil alle sammen gerne grøn energi. Der er ingen støj fra solceller som fra vindmøller. Man kan så diskutere, om det er pænt eller ej, men der er også miljøspørgsmål som for eksempel beskyttelse af drikkevandet, som det giver fornuft at tage med i overvejelserne, siger Jacob Medici.

- 16 (modstandere red.)ud af 1500 er procentvis ikke mange, men vi er også lokalråd for dem og må se på, hvordan de kan kommes i møde, siger han.

- Mange af de 1500 bor jo langt fra området, hvor solcelleparken skal etableres, så er det måske nemmere at være positiv?

Annonce

Ville være grøn

- Da vi startede lokalrådet ville vi gerne være foran på det grønne, være 0-energi område. Da kiggede vi på et område til solceller lige bag vores hus, men det var ikke så hensigtsmæssigt, og der ville måske 150 blive berørt af det. Jeg kan godt følge modstanderne, men jeg tror ikke umiddelbart, deres huse bliver mindre værd. Naboerne kan komme på banen og fortælle, hvad det er kede af, så må vi finde et kompromis, som alle kan leve med siger Jacob Medici.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce