Annonce
Assens

Lokalråd i Haarby: - Vi føler, vi er blevet hørt

Formand i Haarby Lokalråd Henrik Taaning foreslår at filme eller livestreame byrådsmøderne for at inddrage flere borgere. Privatfoto

To gange om året rykker byrådet ud i kommunen og holder byråds- og dialogmøde med borgerne. Onsdag var politikerne i Aarup, men for to år og seks måneder siden var de i Haarby. Formanden for Haarby Lokalråd Henrik Taaning synes, det er sundt, at

Annonce

Haarby: - Onsdag er sjette gang, byrådsmødet og dialogmødet rykkes ud i kommunen. Hvad mener du om den idé?

- Jeg synes, det er en god og sund idé. Dels fordi byrådet skal være synligt i lokalområderne for at sende et signal om, at man er hele kommunens byråd, og det ikke er noget, der kun foregår i Assens. Dels er der også en mulighed for, at borgerne kan få et andet forhold til politikerne, så man ikke kun læser om dem i avisen.

- I december 2014 blev byrådsmødet og dialogmødet afholdt i Haarby. Hvad fik I som lokalråd ud af det?

- Det var egentlig dialogmødet, som var det centrale. Vi fik en snak om de ting, der rør sig her, og om hvilke behov og ønsker, vi har i Haarby.

- Men hvad har I helt konkret fået ud af det?

- Det er svært at svare på. Vi har haft muligheden for at ytre os, og vi føler, at vi er blevet hørt. Som lokalråd har vi løbende en dialog med kommunen i lidt mindre skala, og der har vi også mulighed for at påvirke.

- Formålet med dialogmødet er at inddrage borgerne. Ser du andre måder, hvorpå man kunne involvere borgerne i det kommunale arbejde?

- Jeg vil gerne slå et slag for, at man åbner lidt mere op i form af noget digitalt eller elektronisk, så borgerne kunne være med til byrådsmøder på den måde. Det kunne være 360-graders-video eller livestreaming, så man kunne sidde derhjemme og følge med. Der er masser af teknologi til rådighed i dag, og det kunne være rigtig spændende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce