x
Annonce
Nyborg

Lokalpolitikere mødes på nettet

Det har gennem længere tid været muligt at følge med i byrådsmøderne fra sofaen derhjemme, fordi møderne er blevet live-streamet. Det nye er, at politikerne sidder hver for sig i stedet for at være samlet i byrådssalen. Samtidig bliver også udvalgsmøder gennemført som videokonferencer. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Efter en periode med lidt eller ingen mødeaktivitet skal der igen gang i den politiske beslutningsproces - nu i form af videokonferencer.

Nyborg: Retningslinjerne under coronakrise gælder også for de folkevalgte. Derfor har en del af det politiske arbejde i Nyborg Kommune ligget stille i en periode for at begrænse risikoen for smitte.

Det seneste byrådsmøde blev gennemført som en skriftlig høring, og det samme var tilfældet med Kultur- og Fritidsudvalgets møde forleden.

Men fremover vil man tage man en ny metode i brug i form af videokonferencer på nettet, sådan som det også praktiseres i en lang række virksomheder og organisationer rundt om i landet.

Det er en bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet, der åbner for den nye mødeform, som første gang tages i brug i forbindelse med Økonomiudvalgets møde fredag, oplyser borgmester Kenneth Muhs (V).

- Det er vigtigt at holde gang i den politiske beslutningsproces, så de mange forskellige sager ikke sander til, selv om vi befinder os i en meget speciel situation. Derfor der bred politisk enighed om at gøre det på denne måde, fortæller han.

På Økonomiudvalgets møde fredag skal politikerne også tage stilling til et forslag om at fravige de normale regler om, at offentligheden skal adgang til byrådsmøderne. Der vil dog fortsat være mulighed for følge med i den politiske debat.

Møderne vil nemlig blive live-streamet på nettet. Der er der i sig selv ikke noget nyt i. Forskellen er, at der også her bliver tale om en videokonference, hvor politikerne sidder hver for sig, mens borgmesteren som den eneste folkevalgte vil være fysisk til stede i byrådssalen.

Møderne vil efterfølgende være offentligt tilgengængelige på Kommune TV.

Den nye måde at gennemføre udvalgs- og byrådsmøder på vil gælde, indtil forbuddet mod større forsamlinger bliver ophævet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce