Annonce
Kerteminde

Lokale vil blokere stort solcelleanlæg med nyt dokument: - Det er langt fra slut

Det sidste kapitel i sagen om en solcellepark i Birkende er endnu ikke skrevet. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
En lokalplan, der baner vejen for et nyt solcelleanlæg i Birkende, blev vedtaget torsdag, men beslutningen ankes af en gruppe borgere, der klager over et nyt bilag i sagen.

BIRKENDE: - En lokalplan er vedtaget af byrådet, men den kan jo ankes. Det har man fire uger til, og det er det, vi gør.

Sådan siger Peter Nyrnberg, medlem af Birkende Borgerforening, dagen efter, at en lokalplan blev vedtaget i byrådet torsdag, som giver mulighed for, at der anlægges en solcellepark på jorden nær Birkende Mose tilhørende Hans Luunbjerg (V).

- Det er langt fra slut, understreger Peter Nyrnberg,

Annonce

Hans håb bunder blandt andet i, at der rundt om et eventuelt solcelleanlæg skal være et bælte af træer. Og på dagsordenen til byrådsmødet var et bilag i form af et dokument underskrevet 22. april af Kerteminde-borgmester Kasper Olesen (S) og Hans Luunbjerg (V), der muliggør, at et stykke af beplantningsbæltet må grundet ”dårlige vækstbetingelser” indeholde en anden sort af træer.

- Aftalen er lavet mellem borgmester Kasper Olesen og Hans Luunbjerg efter, at sagen har været behandlet i Teknik- og Miljøudvalget og i Økonomiudvalget. Det mener vi ikke er tilladt, siger Peter Nyrnberg.

Borgerforeningen har i forvejen en klage under behandling i planklagenævnet, der går på, at miljøundersøgelsen lavet af administrationen ikke er dybdeborende nok, da området ligger op ad et Natura 2000-område.


Beplantningen er jo kun grøn om sommeren. Fra oktober til maj kan du jo kigge igennem det.

Peter Nyrnberg, beboer i Birkende


Fra oktober til maj

Siden den første plan for solcelleanlægget blev offentliggjort, er der foretaget en række ændringer for at tage hensyn til borgerne som eksempelvis beplantningsbæltet, der er rykket tilbage, så der nu vil være 100 meter til bebyggelse.

Det løser bare ikke problemet, mener Peter Nyrnberg.

- Beplantningen er jo kun grøn om sommeren. Fra oktober til maj kan du jo kigge igennem det. Og højden på en solcelle er jo 3,5 meter. Hvor mange år går der før, beplantningen vokser op?

- Den anden ting er, at anlægget ligger op af et Natura 2000-område, som er EU-beskyttet. Hvad med alle dyrene, der kommer og lander og fouragere og ting og sager. Dyrelivet er ikke undersøgt, fuglelivet er ikke undersøgt, der er ikke undersøgt noget som helst. Det er bare nogle antagelser, siger Peter Nyrnberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce