Annonce
Odense

Lokallisten annullerer valgforbund med blå blok

Gert Broxgaard kan stadig kalde sig formand for lokallisten Nyt Odense efter at have overlevet et mistillidsvotum på et ekstraordinært bestyrelsesmøde. Det får den konsekvens, at Nyt Odense melder sig ud af det blå valgforbund. Arkivfoto

Gert Broxgaard er stadig formand for lokallisten "Nyt Odense", besluttede bestyrelsen her i weekenden. Det betyder, at Nyt Odense alligevel ikke bliver en del af det store valgforbund med blå blok.

Man kan ikke have et slogan, der hedder "Vi er hverken røde eller blå, men til at stole på" og samtidig melde ud, at man støtter de blå.

Meldingen kommer fra lokallisten Nyt Odenses formand, Gert Broxgaard, der på et ekstraordinært bestyrelsesmøde lørdag aften overlevede et mistillidsvotum fra en af listens kandidater, Kim Skjoldborg. Og derefter - med flertallet i ryggen - besluttede at ophæve samarbejdet med de seks andre partier og lister i det historisk store og blå valgforbund.

Samtidig har bestyrelsen meldt ud, at man forventer, at de kandidater, der har besluttet samarbejdet - blandt andre Frank Eistrup og Kim Skjoldborg - melder sig ud. Alternativt vil man indkalde til et nyt ekstra ordinært bestyrelsesmøde for at prøve at ekskludere dem.

Et bedre Odense

Søndag lød meldingen fra Kim Skjoldborg dog på, at man ikke sådan bare har tænkt sig at forsvinde.

- Vi er et mindretal i bestyrelsen og et flertal blandt kandidaterne, som overvejer en ekstraordinær generalforsamling for at få afklaret, hvor vi står henne, fortæller han.

Begge fløje beskylder hinanden for urent trav og forkerte tolkninger af hændelsesforløb og paragraffer. Dertil kommer, hvad nogen har oplevet som utilbørlig opførsel overfor andre medlemmer - samt beskyldninger om at rende fra pladsen og skjulte forhandlinger med blå kandidater uden om bestyrelsens viden.

Og at enkelte medlemmer allerede har meldt sig ud.

Striden mellem de to fløje af Nyt Odense har altså nået et niveau, der kommer til at koste den ene fløj livet.

Den side, som måtte miste magtkampen, har stadig mulighed for at danne en ny lokalliste - det kræver til gengæld, at man har stillere nok til at blive godkendt. Og skulle det komme dertil, er Frank Eistrup og Kim Skjoldborg klar.

- Hvis en ekstra ordinær generalforsamling får det resultat, at vi fire kandidater, som går ind for et samarbejde med blå blok, står alene, så må vi bare lave "Et bedre Odense". Det har vi underskrifterne til at kunne gøre, fortæller Frank Eistrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce