Annonce
Kerteminde

Lokalerne er alt for store: Nordea flytter fra 853 til 110 kvadratmeter

Nordea har haft filial her i Langegade i ni år. Nu er det snart slut. Foto: Mette Louise Fasdal
Nordea-filialen i Kerteminde flytter i slutningen af januar i nye og mindre lokaler.

Kerteminde: Fredag 24. januar er den sidste dag, hvor du som kunde i Nordea kan ordne dine bankforretninger i filalen i Langegade i Kerteminde.

Nordea, som har haft en filial i Kerteminde siden 2006, flytter nemlig i nye lokaler på Marinavejen i Kerteminde - oven over Egmose, hvor Yogamohr senest havde yogastudio.

27. januar vil bankmedarbejderne igen være klar til at tage imod i de nye omgivelser

- Det har været presserende et stykke tid, at vi skulle finde nye lokaler. Her i Langegade sidder vi i for store lokaler i forhold til det, vi gerne vil, fortæller filialdirektør i Kerteminde, Kasper Helding Hansen.

Han fortæller, at bankfilialen i Langegade er på 853 kvadratmeter, og det er for stort i forhold til det behov, som medarbejderne har, og det behov, som kunderne har i forhold til deres daglige brug af banken.

Samtidigt er de lokaler, som Nordea har nu, og som filalen rykkede ind i 2010, da den overtog Fionia Bank, også meget nedslidte.

- Vi vil gerne have noget nyt og lækkert. Derfor har vi kigget med lys og lygte efter en brugbar og god placering for banken.

Det synes Kasper H. Hansen, at den lokale filial nu får på Marinavejen.

- Det er en central placering og uden de store omrokeringer både for os selv og for kunderne. Nu kommer vi ned på nogle kvadratmeter, der er mere retvisende i forhold til vores antal af medarbejdere, siger filialdirektøren og fortæller, at de nye lokaler er på 110 kvadratmeter.

- Vi ser også muligheden her for at åbne en spritny afdeling. Det glæder vi os til, og det er jeg også sikker på, at vores kunder kommer til at tage godt imod.

Annonce
Filialdirektør i Kerteminde, Kasper Helding Hansen, ser frem til at rykke ned på Marinavejen. Foto: Mette Louise Fasdal

Tilgængelighed for alle er vigtigt

Filaldirektøren mener også, at banken udsigtsmæssigt får et af byens flotteste mødelokaler.

- Det er jo bare et ekstra plus, at vi har fundet nogle gode lokaler, som stadig er central og med gode muligheder for parkering.

De nye banklokaler ligger på førstesal, men Nordea har tænkt tilgængelighed ind i den nye placering.

- Vi har sørget for, at der kommer en ny trappe, som alle kan tilgå, hvor der er elevator-hejseværk på. Så selv om man er dårligt gående, er der mulighed for at blive fragtet op.

- Vi ønsker jo ikke at fratage vores kunder eller nye kunder muligheden for at komme op til os. Derfor agter vi selvfølgelig også at investere i de nye lokaler, og det er blandt andet, at alle har mulighed for at komme op til os, siger Kasper Helding Hansen.

Selv om Nordea rykker til nye lokaler i Kerteminde, ændrer det ikke på åbningstiderne.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce