Annonce
Nyborg

Lokaler i midtbyen til salg: Skole gør klar til flytning

Den flotte skolebygning på Nørretorv i Nyborg er FGU's base i Nyborg. Men det er alt for dyrt at bygge huset om til de faglokaler, FGU har brug for. Derfor håber man at kunne rykke til lokalerne på Lindholm. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Drømmen om at flytte til nye lokaler på Lindholm lever stadig for FGU. Derfor har man nu besluttet sig for at sætte bygningen til salg.

Nyborg: Allerede for to år siden begyndte man på FGU i Nyborg at løfte sløret for drømmen om at flytte skolen til Panoramabygningen på erhvervshavnen Lindholm.

Årsagen var, at der ikke var tilstrækkeligt med plads i lokalerne på Nørrevoldgade, hvor skolen holder til i dag.

Jeg tænker bestemt, at det kommer til at lykkes.

Gitte Lykkehus, rektor FGU Fyn

Derfor valgte FGU Fyn at søge om at indrette skolen i den såkaldte Panoramabygning på erhvervshavnen på Lindholm lidt uden for Nyborg ved Nyborg Kommune.

Annonce

Men selv om det endnu ikke er fastlagt, om drømmen bliver til virkelighed, er man nu nået dertil, hvor man har besluttet sig for at sætte bygningen på Nørrevoldgade til salg.

- Planerne er stadig, at vi skal flytte til Lindholm, men der er gang i en høringsfase, som vi endnu ikke kender udfaldet af. Vi har ikke nogen indflydelse på, hvad der kommer til at ske, men vi har et rigtig godt samarbejde med kommunen, så jeg tænker bestemt, at det kommer til at lykkes, lyder det fra rektor Gitte Lykkehus, FGU Fyn.

Interesserede købere

Indtil videre har man fået at vide, at FGU Nyborg tidligst kan regne med at rykke ind i de nye lokaler til februar 2022, men heller ikke det tidspunkt er fastlagt, da høringssvarerne kan forlænge processen.

Derfor er det også på den betingelse, at man har besluttet sig for at sætte bygningen på Nørrevoldgade til salg fra den 10. september.

- Hvis vi lige pludselig får at vide, at vi ikke kan rykke til Lindholm alligevel, bliver vi på Nørrevoldgade. Så hvis man er interesseret, skal man kunne vente med at overtage bygningen, til vi flytter og vide at det er med risiko for, at det ikke går igennem, fortæller Gitte Lykkehus.

Men selv med de betingelser har der ifølge rektoren allerede været flere, der har vist interesse for bygningen.

FGU

Den forberedende grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge, der er under 25 år, og endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager.

Formålet med FGU er, at den unge efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job.

FGU består af forskellige uddannelsesspor, og i Nyborg kan man vælge: Mad og Ernæring, Omsorg og Sundhed, Kommunikation og Medier, Turisme, Kultur og Fritid, Handel og Kundeservice, Musik og Kunstnerisk Produktion og Service og Transport.

I første omgang kommer der til at være åbent hus den 20. og 21. september, hvorefter der vil være individuelle fremvisninger af bygningen. Derefter kan de interesserede komme med et bud på bygningen indtil den 15. oktober.

Og Gitte Lykkehus er overbevist om, at bygningen nok skal blive solgt.

- Både elever og lærere glæder sig til at rykke i nye lokaler, men vi forlader også en ejendom med sjæl, som ligger tæt på centrum og åen, så når der allerede er nogen, der har vist interesse for den hos mægleren, tror jeg nok den skal blive solgt.

Med de nye lokaler på Lindholm får FGU mulighed for at samle alle skolens aktiviteter i én bygning, hvilket ifølge Gitte Lykkehus er en stor fordel for både elever og lærere.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce