Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokale talenter i europæisk samarbejde

Akademiet for Talentfulde Unge trådte fredag officielt ind i ECHA. Det skete i Budapest. Privatfoto.

Akademiet for talentfulde unge får europæisk blåstempling

Faaborg: Akademiet for Talentfulde Unge trådte fredag officielt ind i ECHA ? European Council of High Ability, en paraplyorganisation for professionelle europæiske talentcentre. Akademiet i Region Syd har base på gymnasiet på Sundagervej i Faaborg.

Ambitionerne for talentudvikling er høje. Derfor er målet i Akademiet for Talentfulde Unge at fastholde og videreudvikle positionen som en af landets førende udbydere af et højt profileret, bredt sammensat talentudviklingsprogram. Optagelsen i ECHA og modtagelsen af det prestigefyldte ECHA-certifikat er en anerkendelse af de gode resultater Akademiet for Talentfulde Unge har leveret gennem snart 10 år.

- Hver dag viser de unge talenter os i stigende grad, at de målrettet forfølger deres mål og drømme også selvom, det kan være krævende. Vi er utrolig glade for at blive del af ECHA, og dermed et fællesskab og miljø, der understøtter vores vision om til hver en tid at tilbyde de bedst mulige vilkår for unge talenter i Danmark, udtaler sekretariatschef for ATU Syd, Janne Hansen.

I en almen gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der kan og vil mere med deres læring. For at sikre, at disse elever ikke bliver skoletrætte og demotiverede, er talentudvikling afgørende. Forskning viser samtidig, at talentudvikling er vigtig, fordi de talentfulde unge inspirerer klassekammerater, medstuderende og lærere. En styrket talentindsats er også et løft i bredden.

Akademiet for Talentfulde Unge består af tre landsdækkende afdelinger, der tilbyder et bredt program til talentfulde unge. (pcb)

Annonce
Certifikatet som bevis på, at Akademiet for Talentfulde Unge, er en del af den europæiske organisation. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce