Annonce
Odense

Lokale spejdergrupper har fået et løft

Færre vælger at gå til spejder, selv om det er noget der give gode oplevelser for resten af livet. Og ikke kun mærker på skjorten, som Anders Frederiksen og Linda Enslev ellers sammenligner her, under et tidligere besøg hos Camelot Gruppen. Arkivfoto: Kristian Isaksen.
Spejderne er en vigtig del af Odenses foreningsliv, men der kommer færre nye spejdere til. Derfor har en række spejdergrupper nu være gennem et udviklingsforløb, der skal vende udviklingen.

Odense: Gennem flere år er antallet af medlemmer i byens spejdergrupper kun gået en vej - ned. Men den udvikling håber man nu på at få vendt, efter at 16 lokale grupper har været gennem et udviklingsforløb sammen med By og Kulturforvaltningen. Med 200.000 kroner fra Folkeoplysningsudvalgets udviklingspulje er grupperne blevet klogere på, hvordan de i fremtiden kan blive mere attraktive.

- Vi kunne se, at aktiviteterne var nedadgående, og det var bekymrende, for spejderne er en vigtig del af vores foreningsliv. De appellerer for eksempel til børn, som ikke har interesse for boldspil, ligesom de har været utroligt gode til at inkludere børn med særlige behov af den ene eller anden karakter. Derfor har vi været interesseret i at se, hvad der kunne gøres for spejderne, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Annonce

Fokus på flere ting

I alt har 16 grupper deltaget i udviklingsforløbet. Der har været fokus på synlighed i lokalsamfundet, nye aktiviteter, tiltag for at fastholde ældre spejdere, kommunikation med ledere og forældre samt økonomi og kontingentbetaling.

Blandt de deltagende grupper var DDS Camelot Spejderne i Skt. Klemens.

- Det har været rigtig spændende at deltage i. Vi vil gerne udvikle gruppen, og det har været godt at få en person udefra til at se på os og komme med konstruktiv kritik. Det blev til flere gode sessioner, hvor vi har taget flere ting med os, forklarer bestyrelsesformand Jesper Petersen fra DDS Camelot Spejderne.

- Vi har blandt andet talt om strukturen i ledelsen, fundraising og ikke mindst, hvordan vi får anerkendt den store indsats, som vores ledere og forældre yder. Det betyder meget, så det har vi stor fokus på. Desuden ser vi på at få lavet drejebøger for vores aktiviteter, så vi har et godt udgangspunkt for udvikling både på kort og lang sigt, siger bestyrelsesformanden.

By- og Kulturforvaltningen arbejder i efteråret videre med input fra grupperne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Odense

Jeppe Aakjær eller Bendt Bendtsen

Annonce