Annonce
Assens

Lokale snart i mål med legeplads til en halv million kroner

Sådan ser det nye lege- og samlingsområde i Andebølle ud fredag. Om en lille måned er der indvielse. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Andebølle: De aktive borgere i Andebølle er ved at lægge sidste hånd - eller trillebørfuld - på et nyt lege- og samlingssted til op mod en halv million kroner og masser af frivillige timer.

Borgerne er i fuld gang med at omdanne den gamle legeplads i landsbyen til et 1800 kvadratmeter stort rekreativt område med samlingshytte, bålplads, legeområde, 'vådområde' og så videre.

Nordens ældste skelet, Koelbjergmanden, er fundet et par kilometer fra pladsen. Derfor skal pladsen omdannes til en slags tidsboble, som fortæller historien 10.000 år tilbage og om den såkaldte Maglemosekultur, og der skal sættes diverse skulpturer op af dyr, som børn kan klatre på og eventuelt gynge på.

Det bliver dermed en kombineret legeplads og kunstudstilling.

Håbet er, at skolebørn fra nær og fjern bruger pladsen. Og at turister lægger vejen forbi Andebølle.

Lokalrådsformand Johan Rosenring fortæller, at corona-krisen har forsinket projektet et par måneder, da det blandt andet har været uklart, hvordan og hvor mange man har måttet arbejde ad gangen.

De lokale er blandt andet i den forgangne pinse blevet opfordret til at møde op med trillebør og fører for at få etableret nogle af de sidste ting, og lokalrådet regner med at afholde indvielse i slutningen af juni.

Legepladsen i Andebølle skal både være kunstudstilling og tilstrække turister og skolebørn fra nær og fjern. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce