Annonce
Biler

Lokale racerkørere bag rattet til fynsk hjælperace

Der er masser af superbiler linet op til Sportscar Event i Odense. Det gælder bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk. Foto: Sportscar Event
Fem racerkørere fra Fyn stiller op, når der er Sportscar Event ved HCA Airport søndag 1. september, hvor ture i supersportsvogne kører penge ind til kræftramte børn.

Sjældne supersportsvogne og lokale racerkørere fra Fyn. Det er nogle af ingredienserne, når der endnu engang er Sportscar Event ved HCA Airport. Det sker søndag 1. september, hvor en stribe af de helt dyre sportsvogne står linet op og er klar til tur, hvor de indkørte penge går til kræftsyge børn, bl.a. i Børnecancerfonden.

Her er der i år mulighed for at prøve de ekstreme kræfter i biler som bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk, Lamborghini Huracán med 640 hk og Honda NSX med 581 hk, der alle i år er nye i Odense, hvor i alt 36 biler, lige fra Mercedes-AMG GTR med 577 hk til Dodge Viper ACR med 653 hk, er linet op.

Her står der i år fem lokale fynske racerkørere parat til at sidde bag rattet og give en oplevelse på banen ved lufthavnen, hvor det typisk koster fra 200 kr. til 1000 kr. at få en tur rundt i kurverne. Det er Thomas M. Larsen, der kører i en Honda NSX, Flemming Crone Rasmussen i en Chevrolet Camaro SS/RS 7,0, Klaus Lauritz Hansen i en Porsche 911 GT3, Malene Larsen i en Porsche 911 GT2 RS med hele 700 hk og Simon Svarer Lund i en Chevrolet Corvette C6 Grand Sport, der er næsten som Jan Magnussens.

Sportscar Event har eksisteret i en række år, hvor ejerne af superbilerne har stillet dem til rådighed for at køre penge ind til det gode formål. Det er gået stærkt de seneste fem år, hvor der er doneret 11 mio. kr. Indtil nu er der i år kørt 2,3 mio. kr. ind ved flere arrangementer, og det tal håber arrangørerne at kunne hæve til 3,0 mio. kr. Arrangementet i Odense foregår kl. 9-16, og det er gratis at komme ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce