Annonce
Nyborg

Lokale- og Anlægsfonden: Her skal vi bygge - her skal vi bo

Det gælder om at se muligheder frem for begrænsninger. Og dem er der rigtig mange af i det gamle DSB-værksted, lød det fra fondsdirektør Esben Danielsen. Først skal bygningen dog tømmes, siden skal den isoleres, vinduerne skal skiftes ud, og der skal bygges et helt nyt indgangsparti. Bare for at nævne enkelte elementer i det ambitiøse projekt til cirka syv millioner kroner. Foto: Michael Bager.
Inden udgangen af året rykker Lokale og Anlægsfondens cirka 15 medarbejdere ind i lagerbygning ved whiskydestilleri på havnen i Nyborg. Stedets ejer, Ørbæk Bryggeri, ser gode muligheder for at skabe synergi og mere liv. I alt investerer firmaet cirka syv millioner kroner i projektet.
Annonce

Nyborg: - Jeg føler mig allerede hjemme her. Og jeg glæder mig til at se, hvor langt I er kommet. Jeg har hørt et rygte om, at det ikke er helt klar endnu. Men jeg håber, det bliver snart.

Formanden for Lokale- og Anlægsfonden, Carl Christian Ebbesen, var den første til at tage ordet i forbindelse med en åben reception på Nyborg Destilleri torsdag eftermiddag. Gennem de store vinduespartier i restauranten var der frit udsyn til den lagerhal, som fremover skal danne base for Lokale- og Anlægsfondens cirka 15 medarbejdere.

Som de fremmødte gæster kunne konstatere ved selvsyn, er der ganske rigtig stadig et stykke vej, før man kan tage lokalerne i brug. Det svarer lidt til et "før-billede" i Familiejournalen, konstaterede direktør Esben Danielsen om de mange effekter, der var stablet op.

Alt lige fra en grill og to sejlbåde til en fuld funktionsdygtig etikkemaskine optog pladsen for det, der med tiden skal fungere som et åbent kontorlandskab i den ene ende, mens den anden ende af bygningen skal indrettes som konferenceområde med egne køkkenfaciliteter.

Lokale- og Anlægsfondens bestyrelsesformand Carl Christian Ebbesen (i midten) ses her i snak med borgmester Kenneth Muhs og brygger Nicolai Rømer. Foto: Michael Bager
Annonce

"Legendarisk"

Det vil åbne nogle helt nye muligheder, slog direktøren fast i sin tale til de fremmødte.

- Det er svært at invitere aktører fra hele landet ind på Holmen i København til en fælles workshop om, hvordan fremtidens idrætsfacilieter ser ud. I stedet har vi praktiseret at tage ud i landet for at følge nogle af de projektet, som vi er med til at støtte, og det vil vi fortsat gøre. Men med stedet her vil vi få mulighed for at trække alle de, vi laver projekter sammen med, til Nyborg. Det bliver legendarisk. Nogle af de mest eksemplariske projekter indenfor fritidsliv vil blive udviklet lige her. Det kan man forvente sig meget af, sagde han.

Oprindelig var det meningen, at Lokale- og Anlægsfonden skulle flytte ind 15. oktober i år, men den dato er flyttet to måneder til den 15. december. Til den tid vil stedets ejer, Ørbæk Bryggeri, have investeret cirka syv millioner kroner i projektet.

Det har da heller ikke været helt nemt at nå til enighed med bryggeriet, erkendte Esben Danielsen.

- Det har krævet et par frokoster, før vi fik talt os ind på hinanden, for Ørbæk Bryggeri har ikke haft noget til leje og havde ikke brug for at få en ny nabo. Så hvorfor skulle vi stjæle en rigtig fin lagerbygning, lød det fra direktøren.

Det ville brygger og medejer Nicolai Rømer gerne svare på, da Stiftstidende tog spørgsmålet op under rundvisningen.

- For det første kan vi godt sammen, og det betyder rigtig meget. Og så kunne vi se en mulighed for at skabe en synergi og dermed også mere liv på stedet ved, at de kommer til at ligge her. Det kan forhåbentlig give en ekstra indtægt, og samtidig kan vi bruge lokalerne udenfor almindelig arbejdstid. Desuden er det en god anledning til at at få bygningen renoveret. Det ville vi gerne gøre uanset hvad, men vi har ikke lige haft anledningen til det, forklarede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce