Annonce
Nyborg

Lokale- og Anlægsfonden fejrer jubilæum på Bastionen

Direktør Esben Danielsen (i midten) og flere af de øvrige medarbejdere i Lokale- og Anlægsfonden deltog i pressemødet forleden på Nyborg Destilleri. Gennem de store vinduer var der udsigt til fondens nye domicil blot få meter derfra. Foto: Michael Bager
I slutningen af året rykker Lokale- og Anlægsfondens cirka 15 medarbejdere fra København til nyt domicil på Nyborg Destilleri. Men allerede til efteråret gør fonden opmærksom på sig selv ved at invitere til fest i byens kulturhus.

Nyborg: Det kom som en stor overraskelse for alle parter, da regeringen sidste år meldte ud, at Lokale- og Anlægsfonden skal flytte fra København til Nyborg.

Siden har fondens cirka 15 medarbejdere været på jagt efter egnede lokaler, og forleden kunne man så invitere til et første kig indenfor i en lagerhal ved Nyborg Destilleri.

Det svarede dog mest af alt til et "før-billede" i Familiejorunalen, lød det muntert fra fondsdirektør Esben Danielsen. Bygningen, der lige nu bliver brugt til opbevaring, skal da også først gennemgår en større renovering for hele syv millioner kroner, før Lokale- og Anlægsfonden kan flytte ind midt i december.

Man er dog allerede begyndt at bruge whiskydestilleriet på Holmens Boulevard i Nyborg som ramme om møder med aktører fra en række af de mange projekter indenfor kultur- og fritidslivet, som fonden støtter økonomisk, fortalte direktøren på pressemødet.

Her kunne han samtidig afsløre, at fonden har valgt at fejre sit 25 års jubilæum i netop Nyborg, nærmere betegnet i kulturhuset Bastionen.

Fejringen vil finde sted i slutningen af oktober, og anledning skal bruges til at give et bud på fremtidens mødesteder for fritidsliv. Alt lige fra idrætshaller og spejderhuse til svømmehaller.

- Derfor vil vi samle sjove folk omkring det. Arkitekter, organisations- og foreningsfolk. Formentlig vil der ske det, at vi i løbet af dagen vil afholde en række seminarer, som man skal være inviteret til. Men lige så snart vi når hen på eftermiddagen og aftenen, vil det være åbent for alle. Samtidig vil vi sørge for musik og underholdning, så det bliver lidt festligt. Det er tanken, at der derudover bliver en afstikker til destilleriet, så man har mulighed for at komme ned og se, hvor vi skal bo, og hvor langt vi er kommet til den tid, forklarede han til avisens udsendte.

Lokale- og Anlægsfonden udlodder hvert år mellem 80 og 90 millioner kroner til byggeprojekter indenfor idræts-, kultur- og fritidslivet. Det er fortsat meningen, at medarbejderne skal rundt i landet for at besøge de mange samarbejdspartnere.

Men de nye lokaler i Nyborg åbner mulighed for, at man i langt højere grad end tidligere inviterer til workshops og lignende i det tidligere DSB-værksted. Derfor har det været vigtigt for Lokale- og Anlægsfonden, at man kan råde over hele bygningen.

Stedet ejer, Ørbæk Bryggeri, har derimod ønsket at kunne være en del af pladsen som lager. Det er en forklaringerne på, at man har skullet bruge noget tid på at lande en aftale, fortalte Esben Danielsen i forbindelse med rundvisningen forleden.

Annonce
Efter pressemødet fik deltagerne lejlighed til at kigge indenfor i lagerbygningen, som skal bygges om for syv millioner kroner. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce