Annonce
Nyborg

Lokale- og Anlægsfonden fejrer jubilæum på Bastionen

Direktør Esben Danielsen (i midten) og flere af de øvrige medarbejdere i Lokale- og Anlægsfonden deltog i pressemødet forleden på Nyborg Destilleri. Gennem de store vinduer var der udsigt til fondens nye domicil blot få meter derfra. Foto: Michael Bager
I slutningen af året rykker Lokale- og Anlægsfondens cirka 15 medarbejdere fra København til nyt domicil på Nyborg Destilleri. Men allerede til efteråret gør fonden opmærksom på sig selv ved at invitere til fest i byens kulturhus.
Annonce

Nyborg: Det kom som en stor overraskelse for alle parter, da regeringen sidste år meldte ud, at Lokale- og Anlægsfonden skal flytte fra København til Nyborg.

Siden har fondens cirka 15 medarbejdere været på jagt efter egnede lokaler, og forleden kunne man så invitere til et første kig indenfor i en lagerhal ved Nyborg Destilleri.

Det svarede dog mest af alt til et "før-billede" i Familiejorunalen, lød det muntert fra fondsdirektør Esben Danielsen. Bygningen, der lige nu bliver brugt til opbevaring, skal da også først gennemgår en større renovering for hele syv millioner kroner, før Lokale- og Anlægsfonden kan flytte ind midt i december.

Man er dog allerede begyndt at bruge whiskydestilleriet på Holmens Boulevard i Nyborg som ramme om møder med aktører fra en række af de mange projekter indenfor kultur- og fritidslivet, som fonden støtter økonomisk, fortalte direktøren på pressemødet.

Her kunne han samtidig afsløre, at fonden har valgt at fejre sit 25 års jubilæum i netop Nyborg, nærmere betegnet i kulturhuset Bastionen.

Fejringen vil finde sted i slutningen af oktober, og anledning skal bruges til at give et bud på fremtidens mødesteder for fritidsliv. Alt lige fra idrætshaller og spejderhuse til svømmehaller.

- Derfor vil vi samle sjove folk omkring det. Arkitekter, organisations- og foreningsfolk. Formentlig vil der ske det, at vi i løbet af dagen vil afholde en række seminarer, som man skal være inviteret til. Men lige så snart vi når hen på eftermiddagen og aftenen, vil det være åbent for alle. Samtidig vil vi sørge for musik og underholdning, så det bliver lidt festligt. Det er tanken, at der derudover bliver en afstikker til destilleriet, så man har mulighed for at komme ned og se, hvor vi skal bo, og hvor langt vi er kommet til den tid, forklarede han til avisens udsendte.

Lokale- og Anlægsfonden udlodder hvert år mellem 80 og 90 millioner kroner til byggeprojekter indenfor idræts-, kultur- og fritidslivet. Det er fortsat meningen, at medarbejderne skal rundt i landet for at besøge de mange samarbejdspartnere.

Men de nye lokaler i Nyborg åbner mulighed for, at man i langt højere grad end tidligere inviterer til workshops og lignende i det tidligere DSB-værksted. Derfor har det været vigtigt for Lokale- og Anlægsfonden, at man kan råde over hele bygningen.

Stedet ejer, Ørbæk Bryggeri, har derimod ønsket at kunne være en del af pladsen som lager. Det er en forklaringerne på, at man har skullet bruge noget tid på at lande en aftale, fortalte Esben Danielsen i forbindelse med rundvisningen forleden.

Efter pressemødet fik deltagerne lejlighed til at kigge indenfor i lagerbygningen, som skal bygges om for syv millioner kroner. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Folkemøde

Skønne sommerdage i Glejbjerg

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce