Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokale kandidater føler sig trængt

Det så faktisk ud, som Ole Pedersen (tv) og Rene Jørgensen gerne ville have taget en regulær boksekamp. Men det blev dog ved markeringerne og de humoristiske udfald. Foto: Bent Warncke
Jan Heitmann og Jens Henrik Thulesen Dahl stjal rampelyset i Brobyværk. Så iførte René Jørgensen (DF) og Ole Pedersen (V) sig boksehandsker.

Brobyværk: - Du ligner lidt Muhammed Ali - på hans ældre dage.

Hvad man ikke har i næverne, må man have i munden, synes at være mottoet for René Jørgensen, lokal folketingskandidat for Dansk Folkeparti, da han tirsdag aften står overfor Ole Pedersen fra Venstre.

Begge med boksehandsker på i en lille improviseret boksering uden for Brobyværkhallen.

Boksekamnpen var en lille humoristisk happening, for fælles for de to er, at de ikke var inviteret på talerstolen til det vælgermøde, der tirsdag aften foregår indenfor i hallen.

Det er til gengæld deres partikolleger Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Jane Heitmann (V). De to etablerede medlemmer af folketinget er blevet foretrukket af arrangørerne frem for de to lokale kandidater.

Ifølge Ole P. og Rene Jørgensen er det generelt lidt op ad bakke at være en relativt ukendt lokal kandidat, der gerne vil stå tydeligere i vælgernes bevidsthed, når krydset skal sættes den 5. juni.

- Man vælger de etablerede kandidater og ikke de lokale, og det gør det svært for os nye kandidater at komme til orde. Resultatet er, at det er de samme, der bliver genvalgt, for det er dem der får al opmærksomheden, lyder det fra René Jørgensen.

Han kunne godt ønske sig lidt mere taletid, så folk også kunne lære hans synspunkter at kende.

- Jeg vil jo gerne slå på, at hvis man stemmer på et parti, så stem på den lokale kandidat i stedet for at stemme på én, der er bosat i en helt anden kommune og i princippet aldrig viser sig i området, siger han.

For Ole Pedersen handler det også om at få det lokale kandidatur lidt mere i fokus. For nylig blev han også fortrængt af Jane Heitmann, der jo stiller op i Assenskredsen, da der var vælgermøde på Ole P.'s hjemmebane i Katterød Forsamlingshus.

- Når vi nærmer os valgdagen er det jo kun dem, der sidder i folketinget, der får de store debatter på TV. Et møde som det i Brobyværk er en af de muligheder, vi har for at kunne markere os. Men vi har valgt at møde op her i stedet for at sidde hjemme og være sure, siger Ole Pedersen.

Claus Østerbye Rasmussen, formand for Broby Lokalråd, sidder med i den arbejdsgruppe, der har stablet vælgermødet i Brobyværk på benene.

Han fortæller, at det er en gammel aftale med Jane Heitmann, at hun skulle inviteres, hvis der blev arrangeret et vælgermøde i Brobyværk.

- Vi kan jo ikke have alle med hele tiden, og det er bestemt ikke fordi, vi er utilfredse med dem, der ikke er inviteret, understreger Claus Østerbye Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce