Annonce
Middelfart

Lokale kørte 166.000 kroner hjem

I går blev der kørt sponsorløb på spinningcykler i møbelhuset Werenberg i Brenderup. De svedende aktører kørte penge ind til Brenderup IF.

Brenderup IF trodsede finanskrisen og cyklede masser af sponsorkroner hjem ved eget spinning- arrangement

Brenderup: Normalt kommer man ikke ret langt på en spinningcykel uanset, hvor hårdt man tramper.

Alligevel kan fodboldafdelingen i Brenderup IF her til morgen konstatere, at 18 lokales anstrengelser på cyklerne uden hjul i går sendte klubben et kvantespring frem mod at gennemføre mange af de planer, som bestyrelsen drømmer om. Få dage efter, at vi på denne avis’ forside kunne beskrive, hvordan finanskrisen også gør ondt i de mindre idrætsklubber, leverede Brenderup i hvert fald en undtagelse fra den tendens.

De udvalgte ryttere fra lokalområdet har selv været ude for at finde sponsorer til de 60 minutter på cyklen.

Og øvelsen har handlet om at finde nogle sponsorer, der ikke normalt lægger penge i idrætsklubben.

- For vi ville ikke gå ud og banke på hos vores egne sponsorer nu. Dem har vi en fast aftale med, sagde Thomas Nielsen.

Annonce
Der blev hele tiden holdt øje med, hvor langt de enkelte ryttere kom.

Fantastisk

Seniortræner, halbestyrer og blandt initiativtagerne til spinning-arrangementet gennem sit partnerskab med reklamebureauet Up Front og Jørn Simmenæs.

Møbelhuset Werenberg lagde lokaler til, og stedet stillede også med to ryttere i Henrik Werenberg og Claus Thomsen.

Og det er ikke mindst møbelhusets leverandører, der har spyttet i kassen.

- Det her er fantastisk, og det giver os mulighed for at skabe noget af det sammenhold, vi gerne vil have i klubben, sagde en glad - og svedig - fodboldformand Lasse Poulsen efter strabadserne.

Af de 166.000 kroner går 25.000 til at afholde arrangementet.

Men resten kommer i klubkassen.

Så er spørgsmålet blot, hvor ofte man kan gennemføre et lignende arrangement.

- Jeg vil sige højst hvert andet år. Man kan ikke komme til sponsorerne hvert år, sagde Lasse Poulsen.

Thomas Nielsen håber i øvrigt, at spinning-konceptet også kan prøves i andre fynske idrætsklubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce