Annonce
Nyborg

Lokale ildsjæle til kamp for præstegård: Det handler om demokrati

Hans Lysebjerg er blandt initiativtagerne til borgermødet den 15. maj. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Søskendeparret Hans og Else Lysebjerg Hansen fra Flødstrup har 15. maj indkaldt til borgermøde på Flødstrup præstegård. De håber at kunne vise, at de lokale ikke ønsker at præstegården skal flyttes til Ullerslev.

FLØDSTRUP/ULLERSLEV: Manglende demokrati og rod i budgettet i Flødstrup-Ullerslev menighedsråd.

Det er bare nogle af bevæggrundene bag, at søskendeparret Hans og Else Lysebjerg Hansen har valgt at indkalde til borgermøde omkring præstegården i Flødstrups fremtid den 15. maj.

Borgermødet udspringer af diskussionen om, hvor den kommende præst i Flødstrup-Ullerslev sogne skal have til huse. Menighedsrådet vedtog i starten af april i år, at den gamle præstegård i Flødstrup skulle sælges og en ny opføres i Ullerslev.

Den beslutning faldt dog Hans Lysebjerg Hansen for brystet.

- Jeg har sammen med min søster indkaldt til mødet fordi, at folk er ikke blevet oplyst om de konkrete budgetter. Menighedsrådet har ikke lagt frem, hvad det koster at bevare Flødstrup præstegård kontra at bygge en ny i Ullerslev. Menighedsrådet har heller ikke informeret menigheden omkring, at det koster tre millioner at renovere den gamle præstegård, hvorimod det koster seks at bygge en ny, siger han.

Annonce

En principsag

Det er ikke kun økonomien, som bekymrer Hans Lysebjerg Hansen. Det samme gør det tvivlsomme grundlag, som dele af menighedsrådet bygger deres beslutning på. Han mener, at det skader det lokale demokrati.

- Spørgsmålet om præstegården er gået hen og blevet en principsag for et par personer i Ullerslevs menighedsråd. Når jeg snakker med menneskerne herude i området, så siger de, at flytningen af præstegården slet ikke er et ønske fra det brede befolkning. Så vil nogle måske sige, jamen menighedsrådet er jo demokratisk, men der skal man huske, at der ikke var valg til menighedsrådet. De blev blot spurgt om, hvorvidt de ville stille op. Og jeg kender folk, som ærgrer sig over, de ikke stillede op i sin tid.

Hans Lysebjerg Hansen håber, at der vil komme et så stort antal utilfredse sognebørn til borgermødet, og at menighedsrådet indser, de har begået en fejl ved at sende præstegården fra Flødstrup til Ullerslev.

Selv gør Hans Lysebjerg Hansen sit for, at konfirmandhuset ved Flødstrup præstegård bliver fyldt op.

- Sammen med bylauget deler vi annoncer ud i alle de lokales postkasser, hvori de bliver opfordret til at møde op 15. maj. Jeg håber, at folk vil tage imod invitationen, siger han.

Borgermødet vil finde sted i konfirmandhuset klokken 17.00.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce