Annonce
Fyn

Lokale frivillige har sørget for en turistfolder til Føns: - Landsbyer er nødt til at engagere sig selv

Helle Wulff Hansen (tv.) og Susanne Bach Bager er skaberne af en folder om de gode ting, Føns har at byde på. De var med, da avisen holdt læsermøde i Føns torsdag. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Susanne Bach Bager og Helle Wulff Hansen står bag en folder, der skal inspirere både lokale og turister til at gå på opdagelse i Føns.
Annonce

Føns: Hvis man vil skabe liv i sin landsby, er man ofte nødt til selv at trække i arbejdstøjet.

Sådan er det også i Føns, hvor borgerne heldigvis er ret skrappe til det. I hvert fald hvis man spørger Susanne Bach Bager og Helle Wulff Hansen, der selv er blandt de mest aktive, lokale frivillige.

- Jeg tror, landsbyer er nødt til at engagere sig selv. Det er et spørgsmål om overlevelse, men også om engagement. Det er selvforstærkende, forklarer de to lokale.

Deres seneste skud på stammen i indsatsen for at få skabt mere opmærksomhed omkring Føns er en turistfolder med overskriften "En dejlig dag i Føns".

Den indeholder et kort med tre vandreruter hver på omkring fire kilometer, hvor man bliver ledt rundt mellem en række naturpunkter, aktiviteter og lokale forretninger for at få et billede af byen og områderne omkring. Og så har en række handelsdrivende og institutioner hver en annonce i folderen, der blev trykt i april.

Annonce

Også for de lokale

Helle Wulff Hansen tror ikke nødvendigvis, at folderen vil tiltrække flere turister.

- Men det er også for, at de, der er her, kan se, hvad man også kan gøre, forklarer hun og tilføjer beskedent, at folderen nok heller ikke skiller sig væsentligt ud fra andre af sin art.

- Men når Middelfart Kommune ikke ville prioritere en folder om Føns, så kunne vi jo selv, siger Susanne Bach Bager.

Hun slår fast, at det dog ikke er ment som en skyts mod kommunen.

- Kommunen skal dække så meget, og de har en tættere befolkning andre steder. Og de er lydhøre, når vi kommer med projekter og forslag. Vi føler os ikke forbigåede, siger Susanne Bach Bager.

Annonce

Brugt til læsermøde

Folderen blev desuden brugt til at hjælpe de mange læsere, der tog en gåtur i og omkring Føns torsdag eftermiddag og aften. Det skete som led i et arrangement, som avisen havde stablet på benene sammen med lokale i Føns, nærmere bestemt beboerforeningen og lokaludvalget.

De lokale stod for at åbne byen op for gæsterne, guide og bespise dem og fortælle gode historier på de forskellige spots - særligt om naturen.

- Vi er rigtig gode til at passe på vores natur herude, fortæller Susanne Bach Bager, mens Helle Wulff Hansen stemmer i:

- Det er en værdi herude, som kan opveje ulemperne ved at skulle køre til andre ting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce