Annonce
Middelfart

Lokale børn kom tæt på slummen i Bangladesh

Foredragsholderen Sebrina (th), da hun var i Bangladesh. Privatfoto
Blandt jævnaldrende børn i Dhaka er det kun halvdelen, der gør folkeskolen færdig, hørte eleverne på Fjelsted Harndrup Skole. Overskuddet fra Årets U-landskalender går til at ændre på det.
Annonce

Harndrup: Der er langt fra en tryg hverdag på Fjelsted Harndrup Skole til slummen i hovedstaden i Bangladesh. Men eleverne fik lov at snuse til virkeligheden for deres jævnaldrende i Dhaka, da årets U-landskalender blev introduceret på skolen.

- Hvis vi deler jer op i to grupper, så vil den ene halvdel af jer gennemføre folkeskolen. Den anden del, som dropper ud af skolen, arbejder i stedet op mod 60 timer om ugen og har måske kun én fridag, fortalte Sebrina Steensgaard eleverne på Fjelsted Harndrup Skole.

Sebrina besøgte selv slummen i Dhaka i 2017 som en del af Operation Dagsværk, hvor hun mødte nogle af de unge piger og drenge, der dropper ud af skolen for at ende som børnearbejdere eller børnebrude i stedet.

- Der var virkelig mange børn i gadebilledet, som burde være i skole. Jeg fik et indtryk af nogle seje børn, der enormt gerne selv vil gå i skole. Det er ikke lysten, der mangler i hvert fald, fortæller Sebrina.

Annonce

Engagerede danske børn

Skoleleder Else Hansen fra Fjelsted Harndrup Skole roser sine elever for at stille mange spørgsmål og for at være virkelig interesserede. Over de næste uger kommer eleverne da også til at arbejde med det undervisningsmateriale, der hører til U-landskalenderen.

Med overskuddet fra Børnenes U-landskalender vil Planbørnefonden øge forståelsen i Bangladesh af den langsigtede værdi af børns skolegang. For færdiggør børnene skolen, har de langt bedre mulighed for at skabe en fremtid.

U-landskalenderen er allerede i handlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce