Annonce
Middelfart

Lokale børn kom tæt på slummen i Bangladesh

Foredragsholderen Sebrina (th), da hun var i Bangladesh. Privatfoto
Blandt jævnaldrende børn i Dhaka er det kun halvdelen, der gør folkeskolen færdig, hørte eleverne på Fjelsted Harndrup Skole. Overskuddet fra Årets U-landskalender går til at ændre på det.

Harndrup: Der er langt fra en tryg hverdag på Fjelsted Harndrup Skole til slummen i hovedstaden i Bangladesh. Men eleverne fik lov at snuse til virkeligheden for deres jævnaldrende i Dhaka, da årets U-landskalender blev introduceret på skolen.

- Hvis vi deler jer op i to grupper, så vil den ene halvdel af jer gennemføre folkeskolen. Den anden del, som dropper ud af skolen, arbejder i stedet op mod 60 timer om ugen og har måske kun én fridag, fortalte Sebrina Steensgaard eleverne på Fjelsted Harndrup Skole.

Sebrina besøgte selv slummen i Dhaka i 2017 som en del af Operation Dagsværk, hvor hun mødte nogle af de unge piger og drenge, der dropper ud af skolen for at ende som børnearbejdere eller børnebrude i stedet.

- Der var virkelig mange børn i gadebilledet, som burde være i skole. Jeg fik et indtryk af nogle seje børn, der enormt gerne selv vil gå i skole. Det er ikke lysten, der mangler i hvert fald, fortæller Sebrina.

Annonce

Engagerede danske børn

Skoleleder Else Hansen fra Fjelsted Harndrup Skole roser sine elever for at stille mange spørgsmål og for at være virkelig interesserede. Over de næste uger kommer eleverne da også til at arbejde med det undervisningsmateriale, der hører til U-landskalenderen.

Med overskuddet fra Børnenes U-landskalender vil Planbørnefonden øge forståelsen i Bangladesh af den langsigtede værdi af børns skolegang. For færdiggør børnene skolen, har de langt bedre mulighed for at skabe en fremtid.

U-landskalenderen er allerede i handlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce