Annonce
Debat

Lokaldebat: Vindmøller tilbage til Sønderborg

René Jørgensen, kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Privatfoto

Jeg er glad for, at den Radikale folketingskandidat Søren Hillers (SH) har bekendt kulør inden valget. Han vil ikke kæmpe for de fynske borgere, skulle han, Gud forbyde det, blive valgt ved det kommende folketingsvalg.

I hans seneste debatindlæg mener han ikke, at det er noget problem med de 44 kæmpe vindmøller ud fra Helnæs, som Sønderborg Kommune vil opføre. Sjovt, at de ikke placerer dem nede ved dem selv, når nu de er så glade for vindmøller.

Vindmøller skal ikke være i vores indre danske farvande, de skal langt ud i vandet ved Vesterhavet, hvor de ikke genere nogen. SH mener også, at den grønne omstilling ikke er noget, vi skal snakke om.

Vi skal handle i stedet. Selvfølgelig skal vi snakke om det, og vi skal den grønne omstilling, det skal bare ikke for alt i verden tvinges igennem. Danmark ligge nr. 1 på Green Rank over de nordiske lande over udledning at C02 pr. indbygger. Elproduktionen i Danmark står for 27% af den samlede C02-udledning.

I Danske Folkeparti går vi ind for den grønne omstilling og vindmøller. De skal bare ikke stå i vores indre danske farevande. Når en fynsk kommune ikke ønsker disse vindmøller, skal vi på Fyn bakke dem op. Selv vores energiminister har foreslået, at Sønderborg kommune nok burde droppe deres projekt.

Men dette mener Søren Hillers åbenbart ikke - til trods for, at han er folketingkandidat på Fyn. Som folketingskandidat for Dansk Folkeparti på Fyn vil jeg til en hver tid kæmpe Fyns sag på Christiansborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Annonce