Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Vikingeleg i Helnæsbugten

Annonce

Lokaldebat: Jeg bliver ofte kaldt en sportstosse. Men i en nu mere moden udgave er kultur og historie steget kraftigt i min anskuelse.

En lokal fra Horneland fortalte om en ide om guidet rundtur i kajakker i Helnæsbugten, med vægt på vikingelivet 1000 år tilbage. Så når fruen og jeg drønede rundt i den flotte bugt sidste sommer opstod der flere ideer i mit hoved.

Landskabet omkring Illumø, Horsehoved og Vigø har faktisk ikke ændre sig meget i mange hundrede år. “Vores” vikinger havde det som fisk i vandet i Helnæsbugten med god læ fra øerne og med tykke bøgetræspæle hamret i havbunden, der gjorde det svært for andre at trænge ind.

Der findes mange historier fra området, og det er her ideer opstår.

Hvad med netop guidede ture med folk fra Øhavsmuseet og/eller historiestuderende der er hjemme i FMK hen over sommeren?

Vi kunne lave krigssituationer på strandene og fra vikingeskibe. Vi kunne afholde stor festmiddag med mad og mjød fra vikingetiden. Folk med passion for rollespil ville helt sikkert være klar.

En weekend i sensommeren, hvor der stadig er mange turister og med masser af drøn på. Så vi viser endnu en ting vores kommune også kan byde på. Og her er det helt ude på landet. Det er jo trods alt her at 70% af os bor.

Bare en ide!

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce