Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Vi skal som forbrugere tænke os om - ikke kun på at spare den sidste krone

Arkivfoto: Jan Bonde

Lokaldebat: Det, som Middelfart oplever nu, er det, vi har gennemgået i omegnsbyer de sidste mange år. Bestemt ikke en god udvikling, helt enig.

Jeg har gennem lang tid tænkt over det, og hvordan vi kan vende udviklingen.

Jeg har selv en lille virksomhed i oplandet og lever af den lokale befolkning.

Men jeg tror, det starter med os selv, lokalbefolkningen.

Vi skal tænke over vores handelsmønstre og de konsekvenser, det har for vores handelsliv.

Er det den rigtige at gå ned i en af butikkerne, få en super god vejledning, prøve den vare, man tænker på at købe, for så at gå hjem og bestille den på nettet med en lille besparelse. Den vejledning koster jo penge til en ansat.

Vi vil gerne have, vores unge mennesker har et fritidsjob. Vi bliver begejstrede, når vi hører om folk, der er kommet tilbage på arbejdsmarkedet ved hjælp af det lokale handsliv. Hvem bliver kontaktet, når der skal nye trøjer til det lokale u12-pige/drenge hold?

Hvem bliver kontaktet, når der skal støttes op om det lokale kulturliv?

Alt dette forsvinder, hvis vi ikke selv som forbruger tænker lokalt, men kun tænker på at spare den sidste krone.

Når først det lokale handelsliv er væk, bliver det utroligt svært at få noget nyt igen og vænne folk til at handle lokalt igen.

Med ønsket om en eftertænksomhed hos os forbrugere og et godt handelsliv i hele Middelfart kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce