Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Vi skal som forbrugere tænke os om - ikke kun på at spare den sidste krone

Arkivfoto: Jan Bonde

Lokaldebat: Det, som Middelfart oplever nu, er det, vi har gennemgået i omegnsbyer de sidste mange år. Bestemt ikke en god udvikling, helt enig.

Jeg har gennem lang tid tænkt over det, og hvordan vi kan vende udviklingen.

Jeg har selv en lille virksomhed i oplandet og lever af den lokale befolkning.

Men jeg tror, det starter med os selv, lokalbefolkningen.

Vi skal tænke over vores handelsmønstre og de konsekvenser, det har for vores handelsliv.

Er det den rigtige at gå ned i en af butikkerne, få en super god vejledning, prøve den vare, man tænker på at købe, for så at gå hjem og bestille den på nettet med en lille besparelse. Den vejledning koster jo penge til en ansat.

Vi vil gerne have, vores unge mennesker har et fritidsjob. Vi bliver begejstrede, når vi hører om folk, der er kommet tilbage på arbejdsmarkedet ved hjælp af det lokale handsliv. Hvem bliver kontaktet, når der skal nye trøjer til det lokale u12-pige/drenge hold?

Hvem bliver kontaktet, når der skal støttes op om det lokale kulturliv?

Alt dette forsvinder, hvis vi ikke selv som forbruger tænker lokalt, men kun tænker på at spare den sidste krone.

Når først det lokale handelsliv er væk, bliver det utroligt svært at få noget nyt igen og vænne folk til at handle lokalt igen.

Med ønsket om en eftertænksomhed hos os forbrugere og et godt handelsliv i hele Middelfart kommune.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce