Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Vi skal som forbrugere tænke os om - ikke kun på at spare den sidste krone

Arkivfoto: Jan Bonde

Lokaldebat: Det, som Middelfart oplever nu, er det, vi har gennemgået i omegnsbyer de sidste mange år. Bestemt ikke en god udvikling, helt enig.

Jeg har gennem lang tid tænkt over det, og hvordan vi kan vende udviklingen.

Jeg har selv en lille virksomhed i oplandet og lever af den lokale befolkning.

Men jeg tror, det starter med os selv, lokalbefolkningen.

Vi skal tænke over vores handelsmønstre og de konsekvenser, det har for vores handelsliv.

Er det den rigtige at gå ned i en af butikkerne, få en super god vejledning, prøve den vare, man tænker på at købe, for så at gå hjem og bestille den på nettet med en lille besparelse. Den vejledning koster jo penge til en ansat.

Vi vil gerne have, vores unge mennesker har et fritidsjob. Vi bliver begejstrede, når vi hører om folk, der er kommet tilbage på arbejdsmarkedet ved hjælp af det lokale handsliv. Hvem bliver kontaktet, når der skal nye trøjer til det lokale u12-pige/drenge hold?

Hvem bliver kontaktet, når der skal støttes op om det lokale kulturliv?

Alt dette forsvinder, hvis vi ikke selv som forbruger tænker lokalt, men kun tænker på at spare den sidste krone.

Når først det lokale handelsliv er væk, bliver det utroligt svært at få noget nyt igen og vænne folk til at handle lokalt igen.

Med ønsket om en eftertænksomhed hos os forbrugere og et godt handelsliv i hele Middelfart kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce