Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Vi får på alle måder en ringere løsning

Morten Schjøtt (Enhedslisten) er bekymret for konsekvenserne af at hjemtage høreområdet til kommunen. Arkivfoto

Lokaldebat: Sundhed og Omsorg - kommunens forvaltning og udøvende del, som tager sig af ældrepleje, genoptræning og socialsager - skal spare. Det ligger fast, da et flertal i kommunalbestyrelsen ikke er til sinds at tage af kassen for at lappe et hul, som er opstået over flere år. Derfor, men ikke kun derfor, skal et gammelt og vedtaget budgetforslag nu føres ud i livet, og høreområdet flyttes fra det regionale tilbud til kommunen.

Det regionale tilbud, CKV, har en høj grad af specialisering og dækker hele året. Vores eget tilbud kommer til at bestå af to medarbejdere på deltid, som skal dække genoptræningen og rådgivning - hele året og hele området. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre, og derfor planlægger man at tilkøbe ydelser fra samme CKV, som man må formode også må spare eller regulere priserne, når abonnenterne melder fra. Administrationen lægger op til en besparelse på et fast beløb, svarende til det oprindelige budgetforslag, men lader samtidig flere poster - efteruddannelse og transport - finansiere af andre puljer i budgetter.

Mit indtryk er, at det er en ringere løsning på de fleste områder. Med CKV har vi en central aktør, som dækker meget bredt fagligt, og som tilbyder et fagligt robust og tidsmæssigt stabilt tilbud, som også afvikles ude i kommunerne, når der ikke er brug af specialiseret og stationært udstyr.

Vi får noget, som kan skaleres, som er sårbart i forhold til fravær, og som er ustabilt i forhold til priser, hvis de tilkøbte ydelser stiger. Og vi rammer helt sikkert ikke den nettobesparelse, der lægges op til. Samtidig er CKV en solidarisk løsning, som giver alle fynske kommuner samme faglighed for samme pris.

Det rigtige ville være at gå ind og dække det aktuelle underskud på området med et kassetræk, og så ellers sikre området med en minimal skatteforhøjelse - så indtægterne svarer til udgifterne fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce