Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Urimeligt ikke at høre de berørte parter om ny skolestruktur

Søren Clemmensen (K), medlem af Opvækst- og Læringsudvalget. Arkivfoto: Kim Rune

Lokaldebat: Forleden stemte jeg for at sende forslaget til ny skolestruktur i offentlig høring, og samtidig gjorde jeg opmærksom på, at jeg kun stemmer for i kommunalbestyrelsen, hvis høringssvarene er meget positive, hvilket jeg slet ikke kan forestille mig. Det har noget at gøre med ordentlighed.

Den samlede kommunalbestyrelse har bedt administrationen om at udarbejde et forslag til ny struktur, som gerne skulle være bedre og billigere end den nuværende. Så giver det for mig ingen mening ikke at sende forslaget til høring hos de berørte parter. Det vil ikke være rimeligt.


Alt i alt synes, jeg, at det er en dårlig ide, og at de forventede besparelser næppe kan opnås.

Søren Clemmensen (K)


Men som sagt tror jeg, at høringssvarene bliver negative, og hvis det er tilfældet, stemmer jeg naturligvis imod, når sagen kommer til behandling i kommunalbestyrelsen. Jeg er ked af, at forslaget afskaffer landsbyordningerne, der er meget afholdt, fordi de knytter forbindelse mellem dagtilbud og skole. Jeg tror endvidere, at der bliver behov for flere mellemledere, hvis strukturændringen vedtages, fordi de kommende skoleledere får alt for meget at se til. Forældreindflydelsen formindskes, og det er forventeligt, at sygefraværet stiger.

Alt i alt synes, jeg, at det er en dårlig ide, og at de forventede besparelser næppe kan opnås. I udvalget foreslog jeg, at vi spørger ministeren, om det er muligt at opnå dispensation, så der også kan oprettes landsbyordninger i de større byer. Og endelig spurgte jeg, om nogen kunne nævne et eksempel på, at centralisering har medført noget godt. Begge spørgsmål forblev ubesvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce