Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Spareforslag giver utryghed

Niels Buhl, Faaborg
Annonce

Vi har ventet i årevis på at få en ny, god udligningsreform. Vi fik den. Reformen skulle muliggøre, at vi i Faaborg-Midtfyn kommune kunne have samme serviceniveau som i resten af landet. Derfor undrer det mig, at Faaborg-Midtfyn kommune kommer i denne situation, som giver utryghed og forargelse blandt borgerne.


Der er lagt op til at ældreområdet skal levere næsten halvdelen af de foreslåede besparelser- 4,1 million kr. Klippekort på plejehjem, aflastning i hjemmet, og en væsentlig dårligere rengøring vil ramme den enkelte hårdt.

Niels Buhl, Faaborg


Et sparekatalog på 10 millioner kr. har set dagens lys. Tre forslag rammer ældreområdet massivt:

” Vi har valgt de steder, hvor det gør mindst ondt, alternativerne ville være værre”, konstaterer kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen (der står som afsender på sparekataloget) til Fyens Stiftidende.

Der er lagt op til at ældreområdet skal levere næsten halvdelen af de foreslåede besparelser - 4,1 million kr. Klippekort på plejehjem, aflastning i hjemmet, og en væsentlig dårligere rengøring vil ramme den enkelte hårdt. Jeg forventer at besparelserne på ældreområdet bliver taget af bordet.

Vi har hele sommeren hørt om mistrivsel og om omsorgsvigt af ældre borgere over hele landet. Skal Faaborg-Midtfyn kommune nu melde sig i rækken af kommuner, som ikke magter at løse sine sociale opgaver?

Der er indført minimumsnormeringer i daginstitutioner. Inden for ældreområdet rammes bunden massivt, hvis spareforslag bliver virkelighed.

Vi har behov for, at vores kommune fungerer tilfredsstillende for alle borgerne og det må være politikernes pligt, at følge op på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce