Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Projekt MADS gør en stor forskel i vores hverdag

Politikerne skal inden længe beslutte, om et projekt for demensramte skal fortsætte. Det sker, når der forhandles om det kommunale budget for 2020. Foto: Peter Leth-Larsen

Projekt MADS er et gratis aflastnings- og dagtilbud til demente i Middelfart Kommune. Et tilbud, som har gjort en stor forskel for min ægtefælle, der har Parkinsons sygdom og er bruger af tilbuddet, og for mig som pårørende. Desværre udløber Projekt MADS med udgangen af 2019, medmindre at politikerne i Middelfart Kommune vælger at afsætte penge til, at tilbuddet kan fortsætte.

Demente - og særligt personer med demens i det tidlige stadie - har desværre været en overset gruppe i kommunen. Men med Projekt MADS har det været muligt at skabe livsglæde, tryghed og oplevelser til glæde for både bruger og pårørende. Min ægtefælle bliver hentet to gange om ugen til de forskellige tilbud, som er en del af Projekt MADS. Her får han oplevelser med andre borgere, som er i lignende situation. Og altid med støtte fra et engageret og fagligt stærkt personale, der formår at se forskelligheder og ressourcer hos den enkelte borger.

Min ægtefælle og jeg kan mærke en tydelig forskel, når han har været ‘på tur’. Oplevelserne og det at være social med andre, giver ham en glæde og livslyst. Han har ‘noget at stå op til’ og er ventet. Tilbuddene er strikket så kreativt sammen, at de oplevelser, min ægtefælle får de dage, han er afsted, giver ham glæde. Det har en enorm positiv effekt, at han kan komme ud og virke samt være social sammen med andre. Som pårørende giver det mig et frirum, overskud og kræfter til at få hverdagen til at hænge sammen. Og jeg er også sikker på, at Projekt MADS er med til at gøre os uafhængige af et kommunalt hjemmeplejesystem. Vores store ønske og håb er, at politikerne og Byrådet i Middelfart Kommune vil tilgodese en ofte overset gruppe borgere og deres pårørende ved at afsætte penge til, at Projekt MADS kan fortsætte.

Vi er sikre på, at projektet medvirker til, at vi længst muligt kan ‘klare os selv’ og bevare vores gode liv sammen. Og vi ved også, at vi ikke er de eneste med et ønske og håb om, at tilbuddet fortsætter. Antallet af borgere med demens, parkinson og andre alvorlige lidelser i hjernen stiger - også i Middelfart Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce