Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Politikere - vedtag et banebrydende budget til fordel for de mindste

Maria Nielsen fra Middelfart er formand for FMK. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Lokaldebat: Nu er sommertiden slut, og den nye hverdag i vores børns institutioner er for alvor gået i gang. En hverdag hvor vi kan se, at man går tilbage til det gamle normeringsniveau, men hvor mange af corona-retningslinjerne stadig skal opretholdes.

Det vil sige, at der pålægges vores børns pædagogiske personale endnu flere opgaver end de i forvejen havde - og de havde mere end rigeligt.

Når vi ser tilbage på et turbulent og meget anderledes forår og sommer 2020, så er der nogle lyspunkter, som vi virkelig håber vil blive en del af den nye virkelighed.

Annonce

Først og fremmest corona-normeringerne.

Sikke en forskel det har gjort for vores børn, at der har været en "voksen". Børnene er blevet set, hørt og udviklet i en grad, som vi aldrig før har set.

Vuggestuebørn som havde begrænset sprog før corona er blevet nogle rigtig sludrechatoller, som nu kan sætte ord på verden omkring dem, og nogle har sågar haft tid og ro til at bleen er blevet erstattet af toiletbesøg.

Børnehavebørn har kunnet indgå i nye legerelationer og haft tid til fordybelse i aktiviteter og ikke mindst haft ro til at være i institutionerne uden at skulle kæmpe mod 20-25 andre børn om en eller to voksnes sparsomme tid.

Og så er der de mindre grupper - som har virkelig har gjort en forskel. At være en del af en overskuelig børnegruppe har været fantastisk for de fleste børn, der har fået øjnene op for andre børn, som de måske ikke så før. De mere tilbageholdende børn har haft mulighed for også at få plads og har turde mere grundet færre børn at forholde sig til.

Men nu er det forbi. Tilbage står vi og ser på formidable personaler, som kæmper en brav kamp hver eneste dag. Men de kan ikke gøre fra eller til, når ressourcerne er så knappe.

Vi ser også børn, som nu er gået tilbage til gamle reaktionsmønstre og som beskytter sig selv i børneflokken ved at trække sig.

Det virker nærmest som en drøm, man vågner fra for så at se et mareridt i øjnene. Det må vi simpelthen kunne gøre bedre.

Derfor opfordrer Forældreforeningen i Middelfart kommune byrådspolitikerne til i det kommende budget at finde midler til et økonomisk løft af et område, som er fuldstændig udsultet.

Vi fortsætter naturligvis også med at lægge pres på Christiansborg, så de får sendt midler ud til at løfte den enorme opgave, og vi deltager derfor også i den "BamseDemo" som Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen arrangerer lørdag 12. september.

Vores bøn til byrådet er enkel, men også banebrydende og krævende:

Igennem mange år har de mindste i kommunen måtte vente og nøjes. Vores fremtid har vi ganske enkelt sat på “stand by”. Men nu kan de ikke vente mere. Nu er vi der, hvor Middelfart Byråd skal vise, at vi investerer i vores fremtid og tør gå i spidsen, når det kommer til implementering af minimumsnormeringer - ikke først i 2025, men NU! Ikke bare på papiret, men i børnehøjde.

Vedtag et banebrydende budget, vær kreative og lyt til borgernes ønske.

Vi skal bruge mange flere penge en de fem millioner kroner, som forvaltningen har foreslået i dette budget, og vi ved, at det er meget at forlange, men hvis problemet hele tiden bliver skubbet foran os, bliver problemet blot større og større.

Midlerne som vedtages af byrådet til minimumsnormeringer bør, efter vores mening, uddeles efter demografi, så midlerne med det samme kan arbejde, der hvor det akutte og aldeles presserende behov forekommer - nemlig i institutionerne. Og lad beløbet og uddelingsmetoden være direkte og gennemsigtigt, så den almene borger kan se, at pengene er blevet brugt til varme, kvalificerede hænder til deres børn.

Annonce
Odense For abonnenter

32-årig såret, kort før Abdinur blev dræbt: Nu er han tiltalt for at have sendt bud efter drabsmand og to andre med pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 2. december

Assens

Dramatisk opgør i SF: Fremtrædende medlemmer trækker sig fra vigtige poster - nyvalgt stemmesluger bliver udvalgsformand

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Odense kravler sikkert væk fra bundplacering: Færre og færre arbejdsløse

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Odense

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Annonce