x
Annonce
Assens

Lokaldebat: Plejefamilierne har god grund til at føle sig overset

Lige et par kommentarer til situationen om plejefamilierne i Assens.

Igen i sidste uge var der en artikel i denne avis om plejefamilierne i Assens. Det er en rigtig uheldig situation, da vi som kommune har brug for plejefamilier og derfor skulle vi meget gerne have et godt samarbejde med dem. En del af problemet er, at der blandes flere elementer sammen. Der er dels en beslutning i den sidste budgetaftale blandt alle partier bortset fra DF og Ø – hvor der er lagt en besparelse ned over området. Så er der en efterfølgende beslutning om, at der skal benytte en ny vederlagsmodel. Den blev først besluttet som noget, der skulle indføres her og nu – og efter en del politisk diskussion blev det justeret til en proces, hvor alle skulle over på den nye model indenfor to år. Den proces blev bakket op af B, C, F og V på byrådsmødet den 26 februar. DF var imod sammen med A og Ø som ønskede at bruge KL’s anbefalinger om blandt andet en frivillig overgang.

I løbet af processen har plejefamilierne – og med god grund i mine øjne – følt sige overset og ikke inddraget. Og derfor bliver det så konfrontatorisk, som artiklen den anden dag beskriver. Problemet er at der på en og samme tid skal arbejdes med implementering af en besparelse og indførelse af en ny model. Det giver usikkerhed og dårlig gennemsigtighed i forhold til hvad der skal ske for den enkelte plejefamilie. Dansk Folkeparti har derfor foreslået to modeller. Den ene, at man i første omgang gennemgår alle aftaler og laver de justeringer i indplacering i den nuværende model, som man finder for rigtig at gøre. Hvis der er plejefamilier, som i dag får mere, end deres opgaver berettiger til, skal det naturligvis rettes til.

Når det er gjort kunne man sætte et tidspunkt eller en periode for overgang til ny model.

Alternativt kunne man opstille hvilke vederlag, den enkelte plejefamilie ville få på hhv den gamle og den nye model. Så ville det være rimeligt at bede den enkelte om at vælge – for så ved man hvad man vælger imellem.

Den proces som kører lige nu gør bare alle sure og frustrerede. Derfor burde vi politisk beslutte en ny proces. Men det er der desværre ikke flertal for.

Jens Henrik Thulesen Dahl stemte ikke for at tvinge plejefamilierne til at overgå til deres nye lønmodel. Foto: Jørgen Outzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce