Annonce
Middelfart

Lokaldebat om Kongsgården: Flyt ansvaret fra kommunerne, så kolleger ikke fører tilsyn med kolleger

Det er her på plejehjemmet Kongsgården i Århus, at TV 2 har lavet skjulte optagelser af, hvordan 90-årige Else er blevet behandlet bag kulisserne. Foto: Henrik Lund
Annonce

Om ikke andet har skandalesagen på plejehjemmet Kongsgården i Århus, hvor den 90-årige beboer Else blev mishandlet af personalet, sat gang i en vigtig debat om, hvorvidt de 98 kommuner selv skal kontrollere forholdene på plejehjemmene. Og det ser tydeligvis ud, som om det er en dårlig ide, da praksis viser, at de kommunale tilsyn sat over for tilsyn udført af Styrelsen for Patientsikkerhed ofte er langt mere positive end styrelsens tilsyn og anbefalinger. Måske desværre ikke så overraskende, når man ”sætter ræven til at vogte gæs” forstået på den måde, at kolleger, der skal føre tilsyn med andre kolleger, kan være fristet til at være kollegialt venlige til skade for beboernes pleje og trivsel.

Det taler helt klart for, at det fulde ansvar flyttes fra kommunerne inklusiv Middelfart Kommune og placeres i en ressourcestyrket og uafhængig statslig styrelse, i dette tilfælde Styrelsen for Patientsikkerhed. Det vil gøre de helt nødvendige tilsyn mere objektive end nu, hvor kolleger fører tilsyn med netop kolleger.

Og kunne plejehjemslederne i samme ombæring blive fritaget for en række administrative opgaver og blive aktive deltagere i den daglige pleje af beboerne, så er meget nået, når lederne rykket væk fra deres pc'er ved selvsyn kan se, hvordan personalet behandler beboerne. Det vil sikkert en del steder være en øjenåbner for mange af landets plejehjemsledere velvidende, at majoriteten af de danske plejehjem ligger lysår fra tilstandene på Kongsgården i Århus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce