Annonce
Assens

Lokaldebat om klima: Sur sur sur lille bi omkring

Poul Erik Kristiansen, formand for SF Assens og byrådskandidat ved kommunalvalget 2021. Privatfoto: Poul Erik Kristiansen

Når byrådet på januar måneds byrådsmøde indstillede, at kommunalplantillæg nr 17 – Grønt Danmarkskort blev godkendt og sendt i offentlig høring i otte uger, så passer det jo meget godt med, at det, når høringsperioden er slut, også er ved at være så- og plantetid, og vi kan så, som borgere og lodsejere, stille os selv spørgsmålet ”Hvad kan jeg gøre for kommunen, frem for kun at spørge, hvad kommunen kan gøre for mig”.

Kommunale biodiversitetsprojekter, oprettelse af vådområde og skovrejsning gør det nemlig ikke alene. Borgere, med selv den mindste have, og lodsejere med lidt større arealer, kan i høj grad være medvirkende til at skabe et grønnere Assens-kort.


Annonce

Et borger og kommunalt fællesmål kunne fint være ”Den grønneste plet på Danmarkskortet”.


I et hjørne af den lille have kan man fint lave et lille vildtvoksende biodiversitetsvenligt område med vilde blomster til gavn for bier og insekter, og på lidt større arealer skabe hele grønne korridorer og naturområder til gavn for bier, insekter, fugle og mindre dyr, og på den måde være medvirkende til at skabe en mere sammenhængende og lidt vildere natur.

Et borger og kommunalt fællesmål kunne fint være ”Den grønneste plet på Danmarkskortet”.

Værn om naturen og miljøet, før det er for sent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce