Annonce
Middelfart

Lokaldebat om butiksliv: Ingen efterspørgsel, ingen forretninger

Münchhausen var en tysk baron, der især var kendt for sine vidtløftige løgnehistorier.

For eksempel den om ridderen, der var på sin hest, der var sunket ned i en mose. Herefter trak han sig selv og hesten op, ved at løfte sig i håret.

Således også ”brobyggerne” (paraplyorganisationen Brobygning Middelfart, red.) ved Lene Lawaetz, der vil løfte forretningslivet i gang ved at oprette en pengepulje, der skal fremme genåbningen af detailforretninger.

Ak ja, hvor er forståelsen for, at forretninger lever af efterspørgsel? Ingen efterspørgsel, ingen forretninger. Således er den simple sammenhæng i et kapitalistisk system, som vi heldigvis har her i landet.

Det er en smuk og rørende tanke, som Lene Lawaetz har. Men mon ikke hun er ved at løfte sig selv og ”brobyggerne” op ved at løfte sig i håret.

Jeg tror det.

Avisen har forelagt læserbrevet for direktør i paraplyorganisationen Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, men hun ønsker ikke at kommentere det.

Annonce
Lene Lawaetz, direktør i Brobygning Middelfart, under avisens gå-hjem-møde om de 10 butikker står i øjeblikket står tomme. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce